0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ungdomsforsker: Unge, der får afslag på studieplads, kan opleve et fuldstændigt identitetstab

I 1990’erne opfattede unge uddannelsessystemet som et sted med mange muligheder. Nu har det omdømme som et sted med lavt til loftet og stort pres, siger ungdomsforsker Noemi Katznelson, netop som tusindvis af unge har fået svar på, om de er blevet optaget på deres drømmestudium.

Anne-marie Steen Petersen/POLITIKEN
Foto: Anne-marie Steen Petersen/POLITIKEN
Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

I de seneste måneder har ét emne fyldt særlig meget for de 18-19-årige, jeg kender: Bliver det et ja eller nej fra uddannelsessystemet? Torsdag midnat fik ansøgerne svar.

Min søn tager et sabbatår, men i samtaler med ham og i snakke med hans jævnaldrende har jeg fornemmet, at spørgsmålet drejede sig om mere end blot en studieplads.

De har talt om det, som om det var et ja eller et nej til selve deres identitet og fremtid. Jeg har mærket deres frygt for at træffe en forkert beslutning, hørt dem overveje mulig- og umulighederne for at få job efter studiet og tænkt på dengang i 1980’erne, hvor jeg selv – og mange i min generation – havde flere såkaldte fjumreår og nåede at begynde på flere uddannelser, før jeg landede et sted, der føltes rigtigt.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce