Staten kunne have fået meget mere ud af de milliardstore coronahjælpepakker til nødlidende danske virksomheder, hvis regeringen havde stillet krav om, at medarbejderne til gengæld for løntilbageholdenhed fik tilbudt medeje i deres egne arbejdspladser.
»Det er en kæmpe fejl, at man har forsømt det. For gevinsterne havde været flere: bedre trivsel på arbejdspladsen, mere lighed, større fleksibilitet på arbejdsmarkedet og ikke mindst forbedret konkurrenceevne«.
Andreas Pinstrup Jørgensen er ikke i tvivl: Fremover vil en lang række virksomheder være delvist ejet af medarbejderne, og det er en udvikling, som direktøren for tænketanken Demokratisk Erhverv selvsagt ikke bare påskønner, men kraftigt opfordrer til, at politikere og myndigheder gør alt for at fremme.
For udviklingen i Danmark med flere medarbejderejede virksomheder står så godt som stille lige nu, selv om det buldrer derudad i mange andre vestlige lande, pointerer direktøren.
Et af dine hovedargumenter for at fremme udviklingen af flere medarbejderejede virksomheder er, at det vil øge produktiviteten. Er dit svar på fremtidens udfordringer på arbejdsmarkedet virkelig, at vi skal arbejde mere og producere mere?
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind
Skriv kommentar