0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Overborgmester Lars Weiss: Fejlagtig kritik af Københavns miljøpolitik

Det passer simpelthen ikke, når man klandrer Socialdemokratiet for ikke at fokusere på grønne områder og billige boliger.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Arkivfoto: Jens Dresling
Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det har altid været en socialdemokratisk mærkesag at kæmpe for et København med grønne bydele, hvor der er boliger til både kassemedarbejderen og direktøren. Derfor kan jeg kun hilse det velkommen, når tidligere planchef i Københavns Kommune Holger Bisgaard i en Kronik i avisen efterlyser et større fokus på almene boliger og grønne områder i København.

Bisgaard har mange gode tanker. Men en ny retning er det ikke. Vi arbejder allerede for at bevare og videreudvikle et København, hvor der er boliger til alle indkomster og adgang til blå og grønne åndehuller. Der er en årsag til, at København sammenlignet ikke bare med London og Paris, men også med naboerne Oslo og Stockholm er en væsentligt billigere by at bo i. Der blev i 2019 opført ca. 900 nye almene boliger, hvilket er det højeste antal siden 1987. Det er ikke nok, og vi er stadig et stykke fra at nå målet om, at hver fjerde ny bolig i København skal være almen. Det er jeg enig med Holger Bisgaard i. Så det handler vi på.

Nogle private udviklere ’gemmer’ nemlig de grunde, der er udlagt til almene boliger, til allersidst, mens de bygger det lukrative private byggeri. Så for at sikre, at tempoet i det almene byggeri kommer på omgangshøjde med det private, har vi sammen med den nuværende regering foreslået en lovændring, så vi gør byggetilladelser betingede. Dermed kan udviklerne kun få lov at bygge private boliger, under forudsætning af at de også bygger alment nogenlunde samtidig.

Til gengæld kan jeg ikke genkende det generelle billede af, at vi de seneste 10 år skulle have glemt at tænke grønt ind i udviklingen af København. Tværtimod. I vores kommuneplan fremgår det, at der højst må være 300 meter fra en bolig i København til et grønt område, og i nye områder som Nordhavn er der planlagt både park med vild natur og en mindre bypark, mens f.eks. godsbaneterrænnet planlægges med 11-mands baner og høje gamle træer.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter