Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Konkurrence. Føler debattør Anna Sophia Hermansen sig mon truet af, at der skulle komme andre stærke kvindelige stemmer på scenen og udfordre hendes meninger?
Foto: MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD (arkiv)

Konkurrence. Føler debattør Anna Sophia Hermansen sig mon truet af, at der skulle komme andre stærke kvindelige stemmer på scenen og udfordre hendes meninger?

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Drop generaliseringen af kvinder, Hermansen

Problemet er ikke, at kvinder ikke har holdninger til samfundet.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Berlingskes polemiske blogger Anne Sophia Hermansen har fået spalteplads i Politikens debatsektion (9.2.).

Hun raser over, at debatredaktøren efterlyser flere kvindelige debattører. Alt, hvad kvinder magter at skrive om, er nemlig børn og brystpumper.

Angiveligt kan kvinder ikke se ud over deres egen livmoder, og beviset er debatforaene på netdoktor.dk og en hjemmeside for gravide mødre, som Hermansen åbenbart mener er repræsentativt for den offentlige debat.Hermansens affærdigelse af kvinder som værdifulde stemmer i debatten er deprimerende.

Hun har da selv modbevist, at kvinder kun kan debattere det nære. Som blogger på Berlingske har hun været bredt rundt om alt fra nå-generationen over gidseltagning i Somalia til antallet af MF’er på tinge.

Det kan vel ikke undre, at kvinder deler erfaringer om ægløsning og morgenkvalme på et forum, der hedder min-mave.dk

Føler hun sig mon truet af, at der skulle komme andre stærke kvindelige stemmer på scenen og udfordre hendes skingre meninger, siden hun har behov for at generalisere halvdelen af landets borgere som imbecile hønemødre?

Og det kan vel ikke undre hende, at kvinder deler erfaringer om ægløsning og morgenkvalme på et forum, der hedder min-mave.dk!

Man kan også finde masser af online fora med primært mandlige ’debattører’: motion-online.dk, 4chan.org og nationen.dk. Det ville næppe være holdbart at bede mændene holde sig ude af samfundsdebatten, fordi de kun kan snakke om proteindrikke, dele GIF-animationer og troll’e kommentarspor.

LÆS DEBAT

Jeg vil give Politikens debatredaktør helt ret. Det er et demokratisk problem, at kvindelige stemmer er underrepræsenteret i den offentlige debat.

Hvad er det, der holder kvinderne væk? Måske bruger de tiden på min-mave.dk, fordi de som mødre – modsat fædre – tvinges på barsel og dermed har det primære forældreansvar.

Måske tør de ikke ytre deres holdning, fordi ikke vil udsættes for den slags grotesk kvindehad, som kvindelige debattører i stigende grad rapporterer om.

»En dag vil jeg personligt skære din hals over og efterlade dig med en kniv stukket op i fissen – i modsætning til dig er jeg begavet med intelligens«. Hademail som denne, erfarer Politiken, er hverdagskost for kvindelige debattører i Sverige og Norge. Ikke ligefrem befordrende for en konstruktiv debat.

LÆS MERE

Så måske er problemet i virkeligheden ikke, at kvinder ikke har holdninger til samfundet.

Jeg tror snarere, der er en række barrierer, vi skal have nedbrudt, så kvinderne føler sig velkomne på debatsiderne. Drop generaliseringerne, Hermansen, og inviter flere skarpe kvinder med ind i din manege.

Vi bider ikke. Men brøle kan vi altså godt.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden