Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Indblik. Igennem en række artikler har Politiken afdækket livet for 14 prostituerede på et bordel i perioden maj 2012 til januar 2013.
Foto: Mie Brinkmann

Indblik. Igennem en række artikler har Politiken afdækket livet for 14 prostituerede på et bordel i perioden maj 2012 til januar 2013.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Politikens artikelserie om prostituerede er unuanceret

Ifølge læser stemmer artiklerne om 'Bordellet' ikke overens med virkeligheden.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I løbet af de seneste uger har Politiken med artikelserien 'Bordellet' sat fokus på prostitution ved at følge livet på et bordel.

Og lad mig gøre min holdning klar med det samme: Artikelserien er unuanceret, uambitiøs og pinlig journalistik. Den uvidende læser lokkes til at tro, at det kunne være et hvilket som helst bordel, der rapporteres fra.

LÆS ARTIKELSERIE

Således er bordellerne åbenbart fulde af studerende eller veluddannede kvinder, der bare lige skal tjene til studielånet eller lidt ekstra luksus i hverdagen. Eller som lever deres seksuelle fantasier ud ved at sælge sex.

Men sandheden er desværre ikke så lyserød. Jeg var for ti år siden med til at gennemføre en stor undersøgelse på de danske massageklinikker.

Det generelle billede var, at de kvinder, der prostituerer sig, har en svag tilknytning til arbejdsmarkedet, langt de fleste havde ingen uddannelse, og de få, der havde en uddannelse, havde en erhvervsfaglig eller gymnasial uddannelse.

Kun 5 procent af kvinderne var i gang med en uddannelse. Nyere undersøgelser i Danmark og i de nordiske lande bekræfter det billede.
LÆS OGSÅ


Der er altså meget langt mellem de kvinder, der som i Politikens artikelserie er i gang med en videregående uddannelse. Samtidig var næsten alle (over 80 procent) startet og blevet i prostitutionen af økonomiske årsager. Billedet af kvinder, der er i miljøet for at udleve seksuelle fantasier, svarer altså slet ikke til beskrivelserne i Politiken.

Desuden oplevede langt de fleste kvinder i undersøgelsen, at deres grænser jævnligt blev overtrådt, og mange undersøgelser peger på, at der er en række sociale, psykiske og seksuelle konsekvenser ved et liv som prostitueret.

I stedet fremstår artiklerne som partsindlæg i den aktuelle debatI undersøgelsen 'Daphnesymdromet' svarer 83 procent af 84 interviewede personer i prostitution, at prostitution har en skadelig betydning for deres liv.

Det er ikke svært at forestille sig, hvem der stiller op til interview, når en journalist vil portrættere livets gang på massageklinikken, men det må være journalistens opgave at vise et mere nuanceret billede af prostitutionsmiljøet.

LÆS OGSÅ

I stedet fremstår artiklerne som partsindlæg i den aktuelle debat om legalisering eller kriminalisering af prostitution. Vi behøver blot at kigge på vores europæiske venner i EU for at se, at en legalisering af prostitution vil føre en stigning i kriminalitet og menneskehandel med i kølvandet.

Men lovgivning på området handler også om, hvilke signaler vi som land ønsker at sende til omverdenen.

Er det i orden at købe et andet menneskes krop, blot fordi man har råd?

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden