Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Samarbejde. Det er »ubehageligt« at bevidne parløbet mellem Danmarks Lærerforening og Dansk Folkeparti, skriver Mogens Jensen (S).
Foto: Ditte Valente (arkiv)

Samarbejde. Det er »ubehageligt« at bevidne parløbet mellem Danmarks Lærerforening og Dansk Folkeparti, skriver Mogens Jensen (S).

Debatindlæg

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Lærere går hånd i hånd med Dansk Folkeparti

Lærerforeningen bør overveje, om den vil profilere sig sammen med Dansk Folkeparti.

Debatindlæg

Danmarks Lærerforening har indgået et samarbejde med Dansk Folkeparti og partiets børne- og undervisningsordfører, Alex Ahrendtsen.

Den 9. februar kunne man således læse en kronik af Anders Bondo Christensen og Alex Ahrendtsen (DF) i Politiken, hvor de slår på tromme for en fælles politik for folkeskolen.

LÆS KRONIK

Og den 11. april kunne man opleve Alex Ahrendtsen som taler ved lærerforeningens demonstration på Rådhuspladsen. To stærke signaler om et skolepolitisk fællesskab mellem Danmarks Lærerforening og Dansk Folkeparti. Et fællesskab, som umiddelbart kan synes noget opsigtsvækkende, når DF’ere har kritiseret Danmarks Lærerforening for at være »en kopi af Socialistisk Folkeparti«, som det er »svært at tage alvorligt«.

Og ikke mindst når Danmarks Lærerforening tidligere har taget afstand fra en række forslag fremsat af Dansk Folkeparti. Herunder krav om at lærere skal testes hvert 5. år, at arabisk skal forbydes som valgfag, og at der skal indføres tvungen morgensang og latin i skolen.

Det får mig, og sikkert mange andre, til at spørge, om Danmarks Lærerforening, med det nye partnerskab, bakker Dansk Folkeparti op i forhold til nogle af de andre meget bemærkelsesværdige udsagn om folkeskolen, som partiets folketingsmedlemmer har fremført i offentligheden:

Danmarks Lærerforening går hånd i hånd med det eneste parti i Folketinget, der håndfast ønsker intolerance og diskrimination indført i vores fælles folkeskole

- At eleverne skal have karakterer fra 1. klasse.

- At elever, der faster under religiøse højtider, skal kunne bortvises.

- At gruppeeksamen skal afskaffes.

- At det skal være forbudt at tale andre sprog end dansk i skolen.

- At undervisningsmateriale om homoseksuelle er indoktrinering af eleverne.

Jeg vil håbe, at Danmarks Lærerforening svarer et rungende nej til dette, men hvis det er tilfældet, så er der desto mere grund til i foreningen alvorligt at overveje, hvilket signal det sender til elever, lærere, forældre og samfundet, når man så åbenlyst profilerer sig sammen med et parti, der vil blæse på menneskerettighederne og diskriminere minoriteter.

LÆS MERE

Og når man inviterer en hovedtaler, der tidligere er gået i fælles demonstration med en ekstrem dansk fremmedfjendtlig organisation som 'White Pride'. Over hele Europa arbejder menneskerettighedsorganisationer og Europarådet stærkt på at bekæmpe de højreekstremistiske kræfter, der i Rusland og andre østeuropæiske lande i disse år forsøger at gennemføre grotesk lovgivning, der skal forbyde undervisning og information om homoseksuelle i skolen.

I Danmark går Danmarks Lærerforening hånd i hånd med det eneste parti i Folketinget, der håndfast ønsker intolerance og diskrimination indført i vores fælles folkeskole.

Det er ubehageligt at opleve.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce