Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Ligestilling. Manu Sareen mener ikke at kvoter i bestyrelser, forbud mod købesex og øremærket barsel er den eneste vej til ligestilling.
Foto: JONATHAN BJERG MØLLER (arkiv)

Ligestilling. Manu Sareen mener ikke at kvoter i bestyrelser, forbud mod købesex og øremærket barsel er den eneste vej til ligestilling.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Vi er enige om målet for ligestilling, men ikke midlet

Manu Sareen er ikke enig med Kenneth Reinicke i, hvordan vi opnår ligestilling.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kære Kenneth Reinicke. Tak for et seriøst og inspirerende indspark til ligestillingsdebatten i Politiken 4.10. Din Kronik giver mig fornyet tro på, at der er mænd, der vil være med til at tage del i debatten og bl.a. til at sætte fokus på, at ligestilling også er en mandesag.

Der er ingen tvivl om, at du og jeg langt hen ad vejen er enige i målet om ligestilling.

Vi ønsker begge et samfund, hvor mænd og kvinder har reelt lige muligheder – og hvor man f.eks. som far kan være en aktiv forælder på linje med mor uden at skulle møde løftede øjenbryn fra sine omgivelser.

Vi er dog ikke helt enige om, hvordan man skal nå målet om mere ligestilling.

LÆS KENNETH REINICKES KRONIK

Du skriver, at Danmark ikke har det samme ambitionsniveau for ligestilling som vores nordiske naboer. Du laver her den fejlslutning, at kvoter i bestyrelser, forbud mod købesex og øremærket barsel er den eneste vej til ligestilling. Det er jeg selvsagt uenig i.

Vi har ganske rigtigt ikke indført tvangskvoter i virksomhedsbestyrelse, som man har i Norge. Men ønsket om flere kvinder i bestyrelser er det samme. Vi tror på, at alle talenter skal i spil, og at mangfoldighed er en styrke – også i toppen af dansk erhvervsliv. Men vi har valgt en anden og bedre vej til at nå målet.

Vi har lavet en ny handlingsplan for, hvordan offentlige institutioner kan tænke ligestilling ind i deres ydelser

Når det kommer til fædres barsel, har regeringen den klare ambition, at flere mænd skal tage mere barsel. Det er godt for mænd, kvinder, børn og ligestillingen. Men vi har valgt at bruge et andet redskab end den øremærkede barsel, fordi vi mener, at ulemperne ved en tvungen mandebarsel vejer tungest.

Regeringen har høje ambitioner for ligestillingen. Det gælder også, når man kigger ud over de tre sager, du nævner. Vi har f.eks. netop afsat 36 millioner til bekæmpelse af partnervold. Vi har indført en obligatorisk barselsfond for selvstændige.

Vi har netop lanceret en model for en styrkelse af den kønsopdelte lønstatistik, så flere virksomheder og medarbejdere omfattes, og der kommer mere fokus på ligeløn. Vi har lavet en ny handlingsplan for, hvordan offentlige institutioner kan tænke ligestilling ind. For blot at nævne et par eksempler.

Heldigvis er vi i Danmark allerede kommet et rigtig langt stykke af vejen. Vi er faktisk ifølge et indeks fra Det Europæiske Ligestillingsinstitut (EIGE) næstbedst til ligestilling i EU.

Men ingen tvivl om, at vi ikke kan læne os tilbage. Vi skal blive endnu bedre og løse de problemer, der stadig er – og de nye, der kommer til. Jeg håber derfor, at vi kan se ud over de uenigheder, vi har om nogle af midlerne. Og at vi ved fælles hjælp kan sætte endnu mere skub i den ligestillingsdebat, der skal til, for at vi kan blive ved med at rykke os.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden