Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Friskoler. Henrik Køber og Beata Engels Andersson beskyder Akkari (billedet) og Lars Aslan Rasmussen for at skære alle muslimske friskoler over én kam.
Foto: JOACHIM ADRIAN (arkiv)

Friskoler. Henrik Køber og Beata Engels Andersson beskyder Akkari (billedet) og Lars Aslan Rasmussen for at skære alle muslimske friskoler over én kam.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Tidligere embedsmænd: Akkari og Rasmussen bringer løse påstande om friskoler til torvs

Vi vil gerne tilføre lidt fakta til debatten om muslimske friskoler.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lars Aslan Rasmussen og Ahmed Akkari skærer i et indlæg alle muslimske friskoler over én kam.

De kaldes »islamistiske skoler«, som intet gør for at fremme integrationen.

Forældre, som sætter deres børn i disse skoler, skæres også over én kam og beskyldes for at fravælge det land, som børnene skal være en del af.

AKKARI OG RASMUSSEN

Den polemiske debatform levner ikke plads til argumentation endsige dokumentation for påstandenes sandfærdighed.

Som tidligere embedsmænd, der har ført tilsyn med disse skoler, vil vi gerne tilføre debatten lidt fakta og henvise til den første paragraf i friskoleloven:

»Frie grundskoler giver undervisning ..., som står mål med, hvad der almindeligvis kræves i folkeskolen. Skolerne skal efter deres formål og i hele deres virke forberede eleverne til at leve i et samfund som det danske med frihed og folkestyre samt udvikle og styrke elevernes kendskab til og respekt for grundlæggende friheds- og menneskerettigheder, herunder ligestilling mellem kønnene ...«.

Skolerne skal derfor aktivt undervise i de demokratiske dannelsesidealer.

En meget væsentlig grund til, at vi har den unikke danske friskolelov, er den grundlovssikrede religionsfrihed. Forældre har ret til at vælge en skole til deres børn, hvor netop deres religion udgør en del af skolens værdigrundlag.

Statstilskuddet gives til alle de frie grundskoler for at gøre forældrenes valgfrihed reel. Det er et vigtigt princip at holde fast i af hensyn til religiøse mindretal af enhver retning.

Vi vil opfordre til, at denne debat får indhold i stedet for påstande

Hvad enten forældrene sætter islam over alt andet eller ej, skal skolernes undervisning stå mål med folkeskolens, også når det drejer sig om at udvikle eleverne til at blive samfundsborgere i Danmark.

LÆS ARTIKEL

Så skolerne har ikke lov til at sætte islam over alt andet, og der er ikke belæg for at påstå, at de gør det.

Undervisningsministeriet fører tilsyn med undervisningens kvalitet og overholdelsen af forannævnte krav.

I forhold til frihed og folkestyre på de muslimske skoler har der i løbet af 00’erne været ført et målrettet tilsyn hermed.

Der har været muslimske friskoler i Danmark siden 1980’erne. Det er aldrig blevet påvist, at disse skoler specielt skulle være arnesteder for desintegrerede eller islamistiske unge.

SKOLELEDER

Vi vil opfordre til, at denne debat får indhold i stedet for påstande.

Vi vil opfordre skolerne til offentligt at oplyse om, hvordan de i praksis forbereder deres elever på at leve i det danske samfund.

Og endelig vil vi også opfordre elever og deres forældre til at fortælle om deres erfaringer med de muslimske friskoler.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden