Kontroversielt. Her ses et billede fra byggeriet i Rovsingsgade. Minareten er 20 meter høj.
Foto: JENS DRESLING (arkiv)

Kontroversielt. Her ses et billede fra byggeriet i Rovsingsgade. Minareten er 20 meter høj.

Debatindlæg

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


DF-politiker: Tanken om en moderat stormoske er absurd

Initiativtagerne har valgt et forkert samarbejde.

Debatindlæg

Flere af initiativtagerne til den komite, der vil opføre en stormoske for alle muslimske trosretninger i København, tager 15.10. til genmæle mod et tidligere indlæg af Pia Kjærsgaard.

Komiteens medlemmer siger, at de vil opføre en »moderat« stormoske i København. Men til det formål har de valgt de helt forkerte samarbejdspartnere.

Muslimernes Fællesråd er ikke spor moderat. Fællesrådet tæller bl.a. organisationen Muslimer i Dialog, der er udsprunget af den pakistanske Minhajbevægelse, der ønsker at indføre sharia på globalt plan.

Muslimer i Dialog har afholdt et debatarrangement i Det Kongelige Bibliotek, hvor den britiske journalist og konvertit Yvonne Ridley betegnede videoer, hvor uskyldige vesterlændinge halshugges, som »alternativ nyhedsformidling«.

Muslimernes Fællesråd har tidligere samarbejdet med den såkaldte Tabah Fond om opførelsen af en stormoske i København.

Fondet er grundlagt af Habib Ali Aljifi, der under Muhammedkrisen krævede, at dansk undervisningsmateriale om islam skulle underkastes islamisk censur og danske tv-stationer sende glorificerende udsendelser om profeten Muhammed som bod for Muhammedtegningerne.

Desuden er han kendt for at betegne jøder som satanister og være imod opførelsen af ikkemuslimske helligdomme i muslimske lande.

Blandt de øvrige medlemsorganisationer ses Danish Muslim Aid, hvis forløber, Isra, har været under efterforskning for terrorfinansiering, og som lod den nu afdøde danske guantánamofange Slimane Hadj Abderrahmane – der blev dræbt i hellig krig i Syrien – løbe for foreningen under Copenhagen Marathon.

Muslimernes Fællesråd tæller også organisationen Dialog Forum, der i disse udruller et netværk af tyrkiske privatskoler i Danmark.

Dialog Forum er inspireret af den tyrkiske prædikant Fethullah Gülens tanker. Gülen blev i 2000 retsforfulgt i Tyrkiet mistænkt for at ville omstyrte den sekulære stat og erstatte den af et islamisk shariastyre.

Tanken om endnu en stormoske i København finansieret af det angiveligt »moderate muslimske« Emiraterne, Uffe Ellemann-Jensen, Peter Mogensen og Gitte Seeberg i uskøn forening er absurd.

I bedste fald er det udtryk for naivitet blandt en flok politiske mimoser, der har behov for et projekt at kaste sig over.

I værste fald handler det om uvidenhed om de samarbejdspartnere, man har valgt, og om en religion, der, uanset hvor man ser sig om i verden, kun bringer ufrihed og ufred.

Den slags er vi helst fri for i Danmark.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce