Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

tegning: Jørn Villumsen

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


At droppe flyturen til Thailand redder ikke klimaet

Det er politiske initiativer, der skal styre folks forbrug, hvis målet skal nås.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politikens Hans Davidsen-Nielsen skriver i sin Signatur 24.9.: Fuck klimaet, jeg flyver til Thailand.

Det er nu ikke ham selv, han skriver om, men de fleste folk, han kender. Det er jeg 100 procent enig i. Jeg kender ingen, der dropper en lang flyvetur for at skåne det globale klima.

LÆS SIGNATUR

Men på et andet punkt er jeg dog ikke helt enig med HDN: Initiativet til at ændre holdninger og forbrugsvaner vil ikke blive taget af almindelige mennesker.

De fleste erkender, at der skal gøres noget, men ikke af mig!

Nej, det er politiske initiativer, der skal styre folks forbrug, hvis målet skal nås. Og det er der ikke noget nyt i. F.eks. styres folks bilkøb i høj grad ved hjælp af afgifterne.

Så hvis folks energiforbrug skal reduceres, skal der lægges højere afgifter på kul, olie og gas, f.eks. en CO2-afgift og høje afgifter på flybilletter.

Provenuet kan bruges til at yde tilskud til isolering af boliger og til anskaffelse af varmepumper. Metoden er: pisk og gulerod!

Og der skal indføres en helt ny konsekvenspolitik. Det betyder, at man starter med et politisk udspil, med passende afgifter og tilskud. Og så følger man virkningen (konsekvensen) og regulerer med faste mellemrum satserne, så de skærpes, hvis målet ikke nås, og omvendt hvis det går for godt, som man f.eks. gjorde med solcellerne!

Sideløbende skal vi naturligvis påvirke EU til at gøre noget lignende, så vi ikke står alene med opgaven.

Nu har Danmark jo både en klima- og en konkurrencekommissær i EU, så vi har store muligheder for at påvirke udviklingen i Europa.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden