Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Tegning: Mette Dreyer

Tegning: Mette Dreyer

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Mens vi venter på det næste terrorangreb

Hvis Grundloven forhindrer den nødvendige terrorlovgivning må den laves om.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Terrorangrebet på Charlie Hebdos redaktion blev gennemført uden hindringer.

Sikkerhedsvagterne blev dræbt på sekunder, derpå redaktionen og så politifolkene, ingen nåede at ramme terroristerne.

Alle gerningsmændene var kendt af den franske efterretningstjeneste, som »holdt øje med dem«, men på grund af deres fortid burde de være spærret inde eller udvist.

I Danmark bliver vi også trøstet med, at PET holder øje med de mistænkte. Indtil videre har vi været heldige.

Kurt Westergaard undslap ind i sit sikringsrum, Lors Dukajev fumlede, så bomben gik af i hovedet på ham selv, og Hedegaards potentielle drabsmand kunne ikke håndtere sin pistol. De sidstnævnte to tilfælde er ikke PET’s fortjeneste.

Sandheden er, at vi slet ikke er forberedt på de terrorangreb, vi kan forvente i fremtiden.

Efter sikringen af Christiansborg er det nok ikke muligt at køre en lastbil med sprængstoffer ind i Kongeporten, men trænede folk med automatvåben kan uden større vanskelighed trænge ind i Folketinget og i de danske ministerier, hvis de finder det formålstjenligt.

Jeg skal ikke beskrive hvordan, PET ved det.

Medens vi har F-16-fly i Mellemøsten for at bekæmpe vore fjender, har vi et ukendt antal potentielle terrorister gående frit rundt. Der er alt for mange til, at der virkelig kan holdes øje med dem.

Lad det endelig være sagt igen, at et flertal af muslimerne er fredelige mennesker, men der er et uhyggeligt stort mindretal, som er direkte fjendtlige over for den vestlige verden.

I England viser en rapport fra den uafhængige tænketank Civitas, at 32 procent af de muslimske studerende i Storbritannien støtter drab i islams navn (kilde: http: //wikiislam.net/wiki/Muslim_Statistics).

Et omfattende studium gennemført for Forbundsrepublikkens indenrigsministerium i 2007 viste, at lidt under 40 procent af tyske muslimer betragter brugen af fysisk vold som reaktion på Vestens trusler mod islam som legitim.

Det betyder ikke, at 40 pct. af Europas muslimer vil begå terrorhandlinger, men blandt de 40 pct. er der så mange potentielle terrorister, at vi ikke har mandskab i samtlige EU’s politikorps til at holde øje med endsige mandsopdække dem.

Vi kan ikke fortsat huse mennesker, som forkaster vores værdigrundlag

Når vi nu har hørt nok på de nyttige idioters advarsler mod øget overvågning, må vi stoppe godtroenheden.

Vi kan ikke fortsat huse mennesker, som forkaster vores værdigrundlag.

Vi kan ikke have imamer, som under henvisning til grundlovens religionsfrihed udtaler støtte til Islamisk Stat, og vi kan ikke have jurastuderende kvinder med tørklæde om hovedet, som møder op i DR og fortæller, at de går ind for danske værdier, samtidig med at de uimodsagt agiterer for kvindeundertrykkelsens kultur.

Vi kan ikke have fremmede i landet, som er imod demokratiet.

Statsministeren sagde i tv, at hun ikke forstod, at de, som er imod vore værdier, ikke rejser hjem. Men det gør de ikke. Danmark er både et lalleglad fristed for fundamentalister og en åben gavebod.

Vi må opsige konventioner, som undergraver det, de er tænkt at beskytte.

Vi må lukke for flygtningestrømmen, og vi må begynde at sende dem hjem, som støtter terrorismen, og dem, som ødelægger vore skoler, gør vores gader farlige, fylder vores fængsler og tømmer vores sociale kasser.

Grundloven er bygget på principper fra en tid, da Danmark var en nationalstat. I dag nedbryder dele af grundloven nationalstaten.

Hvis den nødvendige terrorlovgivning ikke er mulig på grund af grundloven, må den laves om.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden