Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Tegning: Roald Als

Tegning: Roald Als

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Jødehad spiller ingen rolle i omskæringsdebatten

Anklagerne om antisemitisme er grundløse.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

På lørdagsdebattens forside 28.2. blev alle, der aktivt deltager i den danske omskæringsmodstand, tildelt et medansvar for den påståede stigning i antisemitisme i Danmark af Jens-André Herbener.

En hårrejsende påstand, men passer den? Danske muslimer, som også bliver berørt, når lovgivningen mod drengeomskæring en dag falder på plads, kunne med samme ret klynke over udbredt islamofobi i omskæringsdebatten. Det hører man af gode grunde intet til.

LÆS JENS-ANDRÉ HERBENERS DEBATINDLÆG

Omskæringsmodstand handler nemlig ikke om aversion mod religion, men om at beskytte drenge mod unødvendig og risikabel kønskirurgi.

Flere og flere ønsker et opgør med omskæring af raske drenge i Danmark. Ifølge en meningsmåling fra 2014 ønsker 73 pct. af befolkningen en minimumsalder på 18 år. Og i en måling på 180grader.dk ønsker 69 pct. af 188 folketingskandidater et forbud mod drengeomskæring.

Der findes utvivlsomt et par håndfulde antisemitter i landet, som ud over deres generelle retoriske svinestreger også taler i uslebne vendinger om omskæring. Men det altdominerende flertal af mennesker, der ønsker et stop for drengeomskæring, betragter denne slags kirurgi som et krænkende, irreversibelt overgreb, uanset hvem der udfører det.

Der er tale om et humanistisk krav om at sikre alle mennesker i Danmark retten til selv at bestemme over egen krop og seksualitet

Der er tale om et humanistisk krav om at sikre alle mennesker i Danmark retten til selv at bestemme over egen krop og seksualitet. Omskæring er et reelt problem for mange mænd, enten grundet en følelse af at være blevet krænket eller på grund af fysiske eller seksuelle problemer forårsaget af omskæringen.

Folketinget må via lovgivningen sikre, at kun myndige velinformerede mænd kan beslutte noget så drastisk som at få skåret en beskyttende, funktionel og følsom del af deres raske kønsorgan.

Der er tros- og tankefrihed i Danmark, men der er ikke ritualfrihed; religiøse ritualer må kun finde sted på en måde, så ingen andre lider skade derved.

Drop antisemitismeanklagerne; omskæringsmodstand handler slet ikke om religiøse mennesker, men om at opgradere drenges basale rettigheder, så de kommer på højde med pigernes.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden