Sympati. Antisemitismen i Danmark skyldes ifølge kronikøren især, at folk har vanskeligt ved at skelne Israelsk politik fra jødedom.
Foto: Mik Eskestad (arkiv)

Sympati. Antisemitismen i Danmark skyldes ifølge kronikøren især, at folk har vanskeligt ved at skelne Israelsk politik fra jødedom.

Kroniken

Danske jøder skal ikke stå til ansvar for Israel

Den jødiske forening AKVHA dokumenterer, at det stigende had til jøder er mere end bare løse påstande.

Kroniken
FOR ABONNENTER

Situationen for danske jøder – en lille religiøs minoritet på mellem 1-2 promille af befolkningen – har længe været bekymrende.

Alarmklokkerne ringede sidste år, da den 210 år gamle danskjødiske skole i København en augustnat fik besøg af maskerede gerningsmænd. De klippede hul i sikkerhedshegnet, trængte ind på området og smadrede adskillige vinduer og malede graffiti på flere mure med ordene »Ingen fred i Gaza. Ingen fred til jer zionistsvin«.

Manges frygt blev så til virkelighed, da Omar Abdel Hamid el-Hussein angreb tre personer foran Københavns Synagoge for nylig.

Selv om vi endnu ikke ved nok om, hvad der har motiveret Omar el-Hussein til at begå sine ugerninger, så ved vi faktisk noget om det nuværende jødehad i Danmark, og det er afgørende, at vi lærer heraf, hvis vi vil undgå yderligere mord på danske jøder i fremtiden.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce