Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Tegning. Anne-Marie Steen Petersen

Tegning. Anne-Marie Steen Petersen

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Det er ikke synd for os, men for dine børn

Der skal undervises mere og alle skal løbe hurtigere. Det kan vi ikke være bekendt.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Regeringen har varslet massive besparelser på gymnasieområdet. På Borupgaard Gymnasium betyder besparelserne, at hver lærer skal have minimum et ekstra hold.

Vorherre bevares, tænker du sikkert. Et ekstra hold, hvor hårdt kan det lige være? I kan vel bare genbruge forløb og undervisningsmetoder.

Ja, det har du ret i. Det kan vi sagtens. Men det er ikke problemet. Besparelserne er ikke synd for os, men for vores elever, dine børn og den fremtid, vi går i møde.

Hvis vi skal løbe hurtigere, bliver der simpelthen mindre tid til den enkelte elev, mindre tid til dit barn.

Der bliver mindre tid til Peter, der har svært ved at knække koden i matematik. Som det er nu, får han ekstraundervisning af sin matematiklærer i skemalagte moduler, men vil der være tid til det fremover?

Der bliver mindre tid til Hans og Shida, der kommer fra gymnasiefremmede hjem. Som det er nu, får både Hans og Shida (og alle andre elever) tildelt en mentor blandt lærerkollegiet, der følger dem og deres læring tæt i 1.g., men vil der være tid til det fremover?

Der bliver mindre tid til Sara og Mohammed, der er højtbegavede og derfor har brug for ekstra udfordringer. Som det er nu, har vi flere talentprogrammer på gymnasiet, og vi tilrettelægger vores undervisning, så den også udfordrer de særligt dygtige, men vil der være tid til det fremover?

Nej, det vil der formentlig ikke.

Ifølge politikerne vil besparelserne ikke betyde forringelser i kvaliteten af undervisningen, men det regnestykke går simpelthen ikke op.

Når vi efter sommerferien skal undervise mere, vil det betyde mindre tid til Peter, Hans, Shida, Sara og Mohammed. De vil simpelthen få en dårligere uddannelse end deres storesøskende.

Kan vi være det bekendt over for de unge?

Og hvad med de videregående uddannelser, der skal aftage vores elever, der bliver dårligere klædt på til det faglige niveau, der kræves – kan vi være det bekendt over for dem?

Og kan vi overhovedet være det bekendt over for erhvervslivet, der tørster efter kvalificerede, fagligt dygtige, motiverede unge mennesker?

Nej, det er ikke synd for os. Det er synd for de elever, der ikke får den uddannelse, de kunne have fået.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden