Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Tegning: Anne-Marie Steen Petersen

Tegning: Anne-Marie Steen Petersen

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Giv folkeskolereformen tid til at virke

Kast ikke skolereformen bort med badevandet på Frederiksberg.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kære undervisningsminister Ellen Trane Nørby.

Et flertal på Frederiksberg vil lade skolerne smide folkeskolereformen ud med badevandet. Det har de nu søgt din tilladelse til. Jeg håber, du siger nej.

Som du kunne læse i Politiken 4.1., er der ingen af vores skoler, der synes, det er en god idé. De beder politikerne have is i maven og give reformen tid til at virke.

Det er en stor opgave, vores skoler har fået med at finde på spændende indhold til den understøttende undervisning, lektiecafeerne, de 45 minutters bevægelse hver dag og visionen om at åbne skolen mere op for omverdenen.

Det tager tid at udvikle de nye fag. Det er trods alt kun seks måneder, siden reformen trådte i fuld kraft. Lærere og pædagoger skal have ro og vises tillid, så de kan bruge deres faglighed til at udvikle fagene. Det er nemt at finde eksempler på timer, hvor det ikke lykkedes godt nok.

Men helt ærligt – store forandringer skabes ved at gøre sit bedste, lære af sine fejl og forbedre sin indsats. Og der sker mange gode ting.

Store forandringer skabes ved at gøre sit bedste, lære af sine fejl og forbedre sin indsats. Og der sker mange gode ting

Vi har skoler, der lærer eleverne at kode deres egne computerspil. Skoler, der indgår tætte samarbejder med kultur- og idrætslivet, så det er trænere, der brænder for deres sport, som kommer og underviser i basket eller håndbold. Og vi har skoler, der går ud i naturen eller på Den Blå Planet og laver videnskabelige forsøg.

Du og jeg deler en visionen om, at vi også skal have de sidste 16 pct. med. Det er dem, der i dag forlader skolen uden de kundskaber, der skal til for at komme i gang med en ungdomsuddannelse.

Også for deres skyld håber jeg, du siger nej til at kaste skolereformen bort med badevandet på Frederiksberg.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden