Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: ALS ROALD/Politiken-Tegning
Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Har du afskrevet de offentligt ansatte, Lars Løkke?

FOA vil gøre sit for at få indflydelse rundt om forhandlingsbordet. Spørgsmålet er så, om de offentlige overhovedet er inviteret.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Jeg er efterhånden noget usikker på, om regeringen overhovedet forestiller sig, at trepartsaftaler på arbejdsmarkedet omfatter både private og offentlige arbejdsgivere og lønmodtagere. Eller om regeringen anser de kommende forhandlinger for et anliggende alene for det private arbejdsmarked og parterne dér.

Det er et rigtig skidt signal i forhold til vores samfundsmodel, hvor privat og offentlig sektor er hinandens forudsætninger. I kombination med regeringens spareplan kan det opfattes som et fravalg af de offentligt ansatte.

Forhåbentlig vil regeringens endelige håndtering af forløbet gøre min bekymring til skamme. FOA vil i det mindste klø på for at sikre, at emner, der berører de offentligt ansatte, også når frem til forhandlingsbordet.

Set med FOA’s øjne vil det være oplagt, at en trepartsaftale om konkurrenceevne indeholder en afdækning af, om den offentlige velfærd og service lever op til de krav, den internationale konkurrence stiller til de danske virksomheders konkurrenceevne. Og modsat, om indsatsen for at styrke konkurrenceevnen spiller sammen med udvikling af den offentlige velfærd og service.

For FOA har det høj prioritet at bekæmpe social dumping udført af danske firmaer, der arbejder for skatteyderne

Danmark skal i fremtiden ikke mindst konkurrere på solide kompetencer hos lønmodtagerne. Og en af forudsætningerne for konkurrence baseret på et højt uddannelsesniveau er stadig stigende kvalitet i de offentlige ydelser.

FOA’s forslag går bl.a. på at puste nyt liv i de jobrotationsordninger, som var en stor succes, inden rotationsmulighederne blev forringet. De handler naturligvis også om at fastholde dem, der kan og vil arbejde længere. For FOA har det høj prioritet at bekæmpe social dumping udført af danske firmaer, der arbejder for skatteyderne.

Derfor har vi også forslag om krav til leverandører og tilbudsgivere om ordentlige løn- og ansættelsesforhold og arbejdsmiljø, og offentlige myndigheder skal have arbejdsklausuler, når de indgår kontrakter med private. Tilsvarende er der al mulig grund til at styrke offentlige myndigheders muligheder for at forebygge det uhyggeligt høje antal konkurser blandt private velfærdsleverandører. Og så er arbejdspresset inden for offentlig velfærd og service steget i en grad, der forringer rammerne for at yde den fagligt rigtige indsats.

FOA vil også lægge sig i selen for at opnå, at trepartsforhandlingerne kommer til at diskutere både forbedring af seniorførtidspension og en fleksibel folkepensionsalder, så de, der starter tidligst på arbejdsmarkedet i belastende brancher, får udsigt til samme antal år på folkepension som de højestlønnede og længst uddannede. Samtidig vil FOA også forsøge at løfte diskussionen om tillid ind på trepartsbordet.

Øget tillid over for medarbejderne giver mere udvikling, bedre arbejdsmiljø og effektivitet og dermed en mere dynamisk offentlig sektor.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden