Tegning: Anne-Marie Steen Petersen

Tegning: Anne-Marie Steen Petersen

Debatindlæg

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Stop amerikaniseringen af Danmark

Glem alt om islamisering. Mens danskerne jamrer over muslimerne, kan amerikanerne i ro og mag kolonisere vores land.

Debatindlæg

Vi har længe kendt til amerikaniseringen med McDonald’s, Coca-Cola og andre amerikanske giganter, der på udspekuleret vis formår at være til stede og tjene styrtende med penge her i landet uden at betale noget nævneværdigt tilbage til statskassen.

Det er efterhånden en gammel snak, som de færreste gider at beskæftige sig med i dag. Nej, i Danmark vil vi hellere koncentrere os om islamiseringen, og imens kan den egentlige invasion – den amerikanske – mageligt og nådesløst fortsætte med at indtage vores samfund. Det er et reelt problem.

Amerikaniseringen betyder nemlig ikke blot fastfood-virksomheder og ADHD-fremelskende læskedrikke. Den indebærer også en række elementer, der ét efter ét installeres i den måde, et givent samfund fungerer på, og som en altædende infektion omdanner ellers selvstændige lande til savlende, stampende zombienationer.

Vi er nu gået fra 'de er skøre, de amerikanere' til 'hvad amerikanerne gør, er altid det rigtige'

Det er lalleglad underholdning, og det er degenererende forbrugsprodukter, men det er også selve det politiske system, der rammes.

Nogle har måske bemærket et skred i kvaliteten af danske politikere? Nogle finder måske, at det hele efterhånden er mere show og cirkus end reelt folkestyre og demokrati? Dette er det ultimative symptom på et amerikaniseret samfund.

Cowboy-jubel-idiotiet har længe hersket i USA, hvor actionfigurer og rockstjerner kan blive valgt til magtfulde embeder, hvis bare de fyrer nogle slagord af, der smager af frihed og lighed og håndfasthed over for kriminelle og i øvrigt sjasker det til i knitrende fyrværkeri og små papirsflag.

I det amerikanske demokrati er propagandaen så tyk, at selv et ærligt diktatur som det nordkoreanske må antages at være ved at gå til af misundelse.

Denne smagløse junkfoodmentalitet har vi i Danmark indtil for nyligt kunnet grine af, men sådan er det ikke længere. Vi er nu gået fra ’de er skøre, de amerikanere’ til ’hvad amerikanerne gør, er altid det rigtige’.

Derfor er det i dag også udelukket, at Danmark skulle gå imod USA’s interesser og tilbyde whistleblower Edward Snowden asyl. Ligegyldigt er det, at manden har handlet ædelt, uselvisk og i hele menneskehedens interesse. Her stiller statsministeren sig på bagbenene og gør en god figur som ledende politiker i en amerikansk koloni.


Det handler ifølge statsministeren ikke om, at Snowden er politisk flygtning. Nej, han er en gemen kriminel – præcis som amerikanerne siger. Det er ifølge statsministeren ikke et spørgsmål om, at Snowden har afsløret amerikanernes frihedsfjendske overvågning af os alle sammen, men udelukkende et spørgsmål om ulovligheder.

Sandheden er, at Danmark er en amerikansk koloni

Som statsministeren selv udtrykker det, »så handler det om, hvorvidt man har tillid til, at de amerikanske myndigheder kan håndtere det på en måde med respekt for menneskerettigheder og fair rettergang, og der er jeg født med det udgangspunkt, at det kan man godt«. Når der er tale om amerikanske interesser, er statsministerens holdning urokkelig.

Sandheden er, at Danmark er en amerikansk koloni. Derfor kan Danmark aldrig nogensinde – droneterror, invasioner, skoleskyderier, overvågning og et rent symbolsk demokrati til trods – være uenig med USA.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Amerikanerne – dem sætter jeg min lid til«, siger politikerne under skiftende regeringer, og det forventes, at borgerne siger det samme.

Men Danmark er ikke USA’s allierede. Allierede parter overvåger ikke hinanden, men samarbejder på lige fod. I en alliance logrer den ene part ikke med halen og ruller rundt, når den anden part siger, den skal, og den lader sig ikke spise af med et par godbidder fra den fodrende hånd i form af allernådigst at få lov til at producere et par smådimser til en motor, den senere selv skal købe tilbage, eller en birolle i ny og næ til en hjemlig skuespiller i den regerende parts filmproduktioner.

Danmark er en amerikansk koloni. Og det er i sidste ende derfor, det ikke skal diskuteres, hvorfor Danmark skal smide 100 milliarder kr. efter nye amerikanske kampfly. Betragt det i stedet som en slags skat, vi som koloni skal betale.

Ligesådan forholder det sig også med Dong-salget til Goldman Sachs, dansk deltagelse i den amerikanske invasion i Irak, salget af Nets og fripas til Monsanto. Sådan er det bare.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce