Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Det bør være ulovligt ikke at vaccinere sine børn

Det er urimeligt, at børn skal udsættes for fare, fordi forældre har ekstreme holdninger.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fra tid til anden er der historier i medierne om folk, der ikke tror på almindelig medicin, og som derfor vælger behandlingen fra. Det kan virke latterligt, men da de er voksne mennesker, der ejer deres egen krop, må de selvfølgelig selv bestemme.

Problemet opstår, når disse medicinforskrækkede mennesker lader deres irrationelle frygt gå ud over andre. Og det gør de, når de undlader at vaccinere deres børn.

Det er ikke rimeligt, at børn skal udsættes for fare for at blive smittet med potentielt dødelige børnesygdomme, fordi deres forældre har yderligtgående holdninger. Derfor har vi som samfund et ansvar for at beskytte de børn, hvis forældre ikke formår at gøre det. Her må vi som samfund sætte børnenes tarv i første række og derfor gøre det ulovligt ikke at vaccinere sine børn.

Vi har som samfund et ansvar for at beskytte de børn, hvis forældre ikke formår at gøre det

Nogle vil måske indvende, at det er at begrænse forældrenes frihed til at opdrage deres børn, som de vil. Men som samfund bør vi have nogle regler om, hvordan man behandler andre mennesker, og det er netop, hvad børn er. De er ikke deres forældres ejendom. De er selvejende individer, og forældrene er blot deres værger, indtil børnene er vokset op og kan tage sig af sig selv.

Derfor er det nødvendigt, at vi som samfund har regler om, hvordan man må behandle børn – nøjagtigt ligesom vi har regler om, hvordan voksne må behandle hinanden.

Nogle vil sikkert sætte spørgsmålstegn ved, om vacciner overhovedet er nødvendige. Det er de. Ifølge Netdoktor.dk ville der være mellem 10 og 100 dødsfald for hver 100.000 børn, hvis man ikke vaccinerede imod mæslinger. Ligeledes ville mellem 50 og 100 per 100.000 børn få hjernebetændelse, hvis ikke vaccinationen mod denne blev givet.

Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at vi som samfund tolererer, at nogle mennesker grundet yderligtgående holdninger sætter deres børn i en livstruende situation ved ikke at vaccinere dem.

Derfor bør det være obligatorisk at vaccinere sine børn. Det er så åbenlyst, at selv et barn kan se det.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden