Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Tegning: METTE DREYER

Tegning: METTE DREYER

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Folkevandringen mod Europa skal stoppes

Rejser man ud af Afrika med kurs mod Europa, ender man med sikkerhed i Afrika igen.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En på papiret højt belæst såkaldt udenrigspolitisk rådgiver hos Alternativet trækker i Politiken 7. juni en lige linje mellem Evian-mødet i 1938, hvor flere lande afviste at tage imod jødiske flygtninge, og den øjeblikkelige situation i Europa. Af flere årsager er det en ukorrekt og ahistorisk fremstilling.

Dels var der i 1938 tale om et europæisk problem.

De forfulgte jøder var europæere, og forsøgte hovedsageligt at få husly i andre europæiske lande eller drog til det, der siden skulle blive Israel.

Dels var jøderne forfulgt på grund af deres religion.

Situationen i dag er en ganske anden. For det første er de migranter, der kommer til Europa, kun for en lille dels vedkommende personligt forfulgt – de er i bedste fald krigsflygtninge og for en meget stor dels vedkommende økonomiske migranter. For det andet er de pågældende migranter allerede i sikkerhed, også når de drager til Europa fra lande som f.eks. Tyrkiet og Egypten.

Fjern muligheden for en fremtid på det europæiske kontinent ved at gøre det klart: Rejser man ud af Afrika med kurs mod Europa, ender man med sikkerhed i Afrika igen

Endelig var jøderne ikke just kendt for asylshopping, som de nuværende migranter er – disse sidste søger målbevidst mod de lande, hvor der er mest at komme efter.

Men som bekendt kan selv en blind høne finde et korn, og det lykkedes også for Alternativets rådgiver.

For ja, vi bærer i Europa en del af ansvaret for, at tusindvis af migranter dør på deres rejse til Europa.

Vi bærer en del af ansvaret, fordi vi stiller de pågældende en fremtid i Europa i udsigt.

Det er indlysende, at når der i horisonten anes en fremtid på det europæiske kontinent med gratis sundhedsvæsen, gratis uddannelse for børnene, økonomisk underhold, hvis man ikke kan skaffe sig et arbejde, og så videre, så er det stærkt medvirkende til, at voksne og børn begiver sig i bådene.

Derfor er svaret ikke, som Alternativet angiver det, bare at give los og lade i millioner af fremmede invadere vores kontinent, men at fjerne muligheden for en fremtid på det europæisk kontinent ved at gøre det klart: Rejser man ud af Afrika med kurs mod Europa, ender man med sikkerhed i Afrika igen.

Mange afrikanske lande vil givetvis mod betaling og ekstra ulandsbistand være parat til at bistå med beskyttelse af de få asylsøgere, der med viden om, at de alligevel ender i Afrika, begiver sig mod Europa.

Folkevandringen skal stoppes. Alternativet er, at den europæiske civilisation går under.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

Forsiden