Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Tegning: Roald Als

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Udenrigsminister: Her er lidt hjælp til Politikens læsere

Politiken kritik af regeringens udkast til en ny udviklingsstrategi er en fordrejet, falsk og faktuelt forkert udlægning.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Migration og flygtninge står som det 21. århundredes største globale udfordring og spiller derfor en central rolle i den nye strategi. Men det er meget vigtigt, at vi forstår at skelne mellem flygtninge og økonomiske migranter. Det gør Politiken desværre ikke. Avisen skriver, at »vi giver penge til de lande, der accepterer at få flygtninge retur, så vi selv kan slippe af med dem«.

Men lad os lige en gang for alle slå fast, at flygtninge er mennesker, der har været tvunget til at flygte fra krig og forfølgelse eller på grund dødsstraf, tortur og anden umenneskelig behandling. De har brug for beskyttelse og får asyl i Danmark, hvis de lever op til de internationale flygtningekonventioner. Økonomiske migranter derimod er mennesker, der kommer til Danmark og Europa, fordi de ønsker et bedre liv, end de havde der, hvor de kommer fra. De har ikke krav på asyl. Vi kan således ikke løse verdens fattigdomsproblemer ved at lade dem flytte til Europa. Og de må rejse tilbage igen.

Derfor, som det fremgår af udkastet til udviklingsstrategien, vil Danmark i samarbejde med EU og andre europæiske lande forebygge migration gennem udvikling, investeringer og handel. Men også gennem samarbejde og robust dialog om tilbagetagelse af migranter, så vores partnerlande kan leve op til deres internationale forpligtelser om at tage egne statsborgere retur.

Sammenligningen med omvendt menneskehandel er ikke den eneste falske udlægning i Politiken

Når vi løfter i fællesskab gennem EU, kan vi tit opnå større resultater. Danmark støtter en langt stærkere tilbagesendelsespolitik i EU-regi. Om nødvendigt vil vi anvende udviklingspolitiske instrumenter for at fremme denne dagsorden. Vi kalder det en ’noget-for-noget’-tilgang. Det betyder, at vi i Europa belønner for eksempel afrikanske lande, der efterlever de forpligtelser, de har til at tage imod deres egne statsborgere. Mens vi øger presset på de lande, der ikke lever op til forpligtelserne.

Politiken er uenig i den tilgang. Her mener man åbenbart, at Europa har råd til at modtage alle økonomiske migranter fra Afrika og resten af verden. Hvordan det så skal finansieres, bekymrer avisen sig ikke om. Men det gør Europas regeringer. Der er bred EU-enighed om, at tilbagesendelse af økonomiske migranter skal være en fast og integreret del af EU’s engagement i de lande, hvorfra de kommer.

Sammenligningen med omvendt menneskehandel er ikke den eneste falske udlægning i Politiken. Ifølge lederen vil regeringen arbejde i retning af, at blot 0,2 procent ud af de 0,7 procent, vi bruger på udviklingsbistand, går til de mindst udviklede af de fattige lande. Men som Politikens læsere ved selvsyn kan læse i udkastet til strategien på side 1, vil Danmark forpligte sig på et – alt for overset – internationalt mål om at leve op til FN’s mål om at yde 0,2 procent til de mindst udviklede lande.

De 0,2 procent er altså ikke et mål at nå, men en bund under støtten til de mindst udviklede lande. Jeg arbejder for, at vi skal yde langt mere til den gruppe, men jeg ønsker, at vi kan bruge et dansk løfte til at lægge yderligere pres på andre lande for at hæve deres andel.

Det skal vi gøre, samtidig med at vi som kun 1 af 6 lande i verden efterlever FN’s mål om at yde 0,7 pct. af bni i udviklingsbistand.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden