Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Mie Brinkmann (arkiv)
Foto: Mie Brinkmann (arkiv)

Misbrug. Legalisering af hash vil skabe flere hashafhængige, mener debatørerne.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Det vil være en katastrofe at legalisere hash

Det er grotesk, at man arbejder for en plan, der vil skabe flere hashafhængige.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når Københavns politiske ledelse arbejder for at legalisere et rusmiddel som hash, må vi med stor bekymring konstatere, at det ikke bare er en katastrofe for København – det er en katastrofe for hele Øresundsregionen.

Med sine planer om at legalisere hash sender overborgmester Frank Jensen (S) reelt et signal til de unge om, at det er helt okay at ryge hash.

Dermed vil antallet af hashrygere og hashafhængige vokse – for selvfølgelig gør det indtryk, at myndighederne blåstempler hashrygningen.

I dag inviterer Frank Jensen til en konference på Københavns Rådhus. Sammen med den øvrige venstrefløj og indbudte eksperter vil overborgmesteren forsøge at føre bevis for, at København bør legalisere salg af hash – fordi det vil mindske den kriminelle aktivitet.

LÆS MERE

Det er et underligt ræsonnement. På hvilket andet området har man legaliseret det, der er ulovligt, for at mindske kriminaliteten?

Frank Jensen har glemt det allervigtigste – nemlig at hash er afhængighedsskabende.

I iveren efter at nedbringe bandekriminalitet overser han og hans meningsfæller det katastrofale signal, som de sender til den danske og svenske ungdom – at det er helt okay og harmløst at ryge hash.

Men spørger man dem, der har fingeren på pulsen, er det en naiv overlevering fra de glade tressere.

Det er grotesk, at man nu arbejder for en plan, der vi skabe flere hashafhængigeHash er ikke harmløst, men medfører store skader, især for unge mennesker, der bliver afhængige. Vi ved, at sammenhængen mellem hash og psykoser er tæt, ca. hver tiende hashryger rammes på et tidspunkt – i nogle tilfælde langvarigt.

Det er grotesk, at man nu arbejder for en plan, der vil skabe flere hashafhængige, mens man samtidig har ansvaret for at yde den hjælp, der skal til for at få de unge ud af deres afhængighed igen.

En forudsætning for, at vi i Sverige og Danmark fortsat kan udvikle vores samfund, er at satse på de unge og investere i viden, uddannelse og forskning.

Et udbredt brug og misbrug af hash har ingen plads i dette fremtidsscenario.

Bortset fra det uacceptable og inhumane i at acceptere, at mennesker bliver afhængige og tager skade af stoffer, har vi ganske enkelt heller ikke råd til at undvære de unge menneskers kræfter og indsats i fremtiden.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden