0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Data om skadelige stoffer i vores mad er pinligt gamle

Indholdet af blandt andet zink i diverse fødevareprodukter kan være langt højere, end hvad man kunne tro.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Fødevaredata. Tegning: Anne-Marie Steen Petersen

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Miljø- og Fødevareministeriet opretholder i et samarbejde med DTU fødevaredatabanken Fødevaredata. Her kan man få en liste over indholdet af stoffer i fødevarer. Men mange af de data, der kan findes, er pinligt forældede.

Data for zinkindholdet i svinelever er således indsamlet 1972-82, flere år før landbruget begyndte at anvende zink som vækstfremmer. Hermed undgår svineindustrien, der alene sidste år anvendte knap 1.300 tons zink i forbindelse med svineproduktionen, at der bliver lagt data ud, der viser, om produkter fra svin indeholder for meget zink.

Forbrugerne er således overladt til heldet, når de køber produkter fra et erhverv, der ikke ønsker offentlighed om selv en slap offentlig kontrol.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce