På udstillingen ’99xVSTGN’, der åbner 1. april på Kroppedal Museum i Taastrup, vil disse kunstige negle, der tilhører Siri Køster fra DR-programmet 'Prinsesserne fra blokken', være med.
Foto: Nanna Navntoft

På udstillingen ’99xVSTGN’, der åbner 1. april på Kroppedal Museum i Taastrup, vil disse kunstige negle, der tilhører Siri Køster fra DR-programmet 'Prinsesserne fra blokken', være med.

Debatindlæg

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Borgmestre: Vi er ikke bare dem med falske øjenvipper og lange kunstige negle

Vi er farverige og lige så forskellige som andre kommuners borgere. Derfor undrer det os, at Kroppedal finder det fagligt forsvarligt at cementere et stereotypt og medieskabt billede af vores borgere.

Debatindlæg

Det var med overraskelse og undren, at vi for nylig i Politiken kunne læse, at Kroppedal Museum i Taastrup har været på besøg i Brøndby for at indsamle Kim Vilforts spillertrøje og en af ’Prinsesserne fra blokken’s hairextensions, kunstige øjenvipper og kunstige negle med henblik på at skabe udstillingen ’99xVSTGN’.

Ønsket er, som vi forstår det, at fortælle Vestegnens historie, hvilket i sig selv er forståeligt.

Det er kedeligt, at vores byer igen og igen rammes af mediernes fordomme

Men Forstadsmuseet, der er Hvidovre og Brøndbys eget museum, arbejder dagligt med at udfolde vores spændende og rige historie til glæde for både borgere, Slots- og Kulturstyrelsen og internationale forskere.

Det er derfor svært for os at forstå, at Kroppedal Museums ønske om at indsamle og formidle historie om Brøndby sker uden samarbejde, orientering eller dialog med os eller Forstadsmuseet.

Havde Kroppedal Museum kontaktet os, kunne vi have hjulpet med at aflive myten om, at der findes et særligt ’vestegnslook’ bestående af hairextensions, falske øjenvipper og lange kunstige negle.

Vi kan ikke andet end at opfatte det som unuanceret og stigmatiserende, når museumsinspektør Mette Tapdrup Mortensen argumenterer for, at falske øjenvipper skal med i udstillingen, fordi det nu engang bare er sådan, man ser ud i Brøndby.

Og vi kan ikke tro andet end, at det er et billede, som Kroppedal Museum har adopteret fra DR 3-programmet ’Prinsesserne fra blokken’, for i virkeligheden ser vi ud på mange forskellige måder i Hvidovre og Brøndby. Her er både unge og gamle, tykke og tynde, rige og fattige.

Vi er farverige og lige så forskellige som andre kommuners borgere. Derfor undrer det os, at Kroppedal finder det fagligt forsvarligt at cementere et stereotypt og medieskabt billede af vores borgere.

Vores historie er meget mere end blot falske øjenvipper og lange kunstige negle

Det er kedeligt, at vores byer igen og igen rammes af mediernes fordomme, og det er dobbelt ærgerligt, når et statsanerkendt museum i en nabokommune er med til at fastholde dem. Især når de blot havde behøvet at henvende sig til Forstadsmuseet for at få kvalificeret faglig sparring til at folde perspektiverne ud.

Kroppedals indsamlingsperspektiv bekræfter os i, at det er vigtigt at forstå det sted og den kulturhistorie, der ønskes formidlet, til bunds.

På forstadsmuseet nuanceres vores historie og rummer både tidlige tiders fortællinger og nyere tids velfærdskultur. Vi er stolte af at have et museum, der når så mange borgere og skaber historieforståelse i vores byer.

Og Slots- og Kulturstyrelsen bekræfter os i, at vi har god grund til at være stolte over museets arbejde, da de har anbefalet kulturministeren at statsanerkende museet, fordi museets ansvarsområde er væsentligt og ikke i forvejen dækket af andre statsanerkendte museer.

Så hermed et åbent tilbud til Kroppedal Museum om at kontakte Forstadsmuseet for samarbejde, der vil afsløre, at vores historie er meget mere end blot falske øjenvipper og lange kunstige negle. Og hvis Politiken ønsker at bringe læserne et mere realistisk billede af Hvidovre og Brøndby og Vestegnen, så viser vi meget gerne både gravhøje og kulturmiljøer frem.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce