Tegning. Philip Ytournel

Tegning. Philip Ytournel

Debatindlæg

Hvorfor tager de røde ikke magten på sig? Venstrefløjens projekt er blevet introspektivt, navlepillende og ekskluderende

Den danske venstrefløj er blevet apolitisk og bange for magten. I stedet for at samle kræfterne og tage ansvar for at forandre samfundet har den vendt ryggen til befolkningens problemer og trives nu med politisk inaktivitet i sit eget lille lommeunivers.

Debatindlæg
FOR ABONNENTER

Det emne, der optog både Enhedslistens og Alternativets medlemmer på deres nyligt afholdte landsmøder, var, hvordan man undgår en gentagelse af Thorning-årene. Her agerede venstrefløjen parlamentarisk grundlag for en regering, der lavede det meste af sin politik med højrefløjen. En utålelig situation, der har fået både Pernille Skipper (EL) og Uffe Elbæk (Alt.) til at true med at trække støtten fra en kommende socialdemokratisk regering.

Ønsker man et mere retfærdigt Danmark, er begge resultater skrækscenarier, der vil spille magten i hænderne på højrefløjen.

Vi er tre kronikører, som ønsker et magtcenter til venstre for Socialdemokratiet. En venstrefløj, der er i stand til at sætte sin vilje igennem med andet end trusler, men vi tror også, at den største forhindring for dette magtcenter er venstrefløjen selv. Mange af de mennesker, der tænker, taler og stemmer venstreorienteret, har ikke deres prioriteter i orden, og det har skabt en situation, hvor venstrefløjen – ikke bare i Danmark, men i hele Europa – er sat uden for indflydelse.

Her følger vores bud på, hvad venstrefløjen gør forkert, og hvordan den kan genvinde sin position som samfundsforandrende magtfaktor.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce