0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Advokat om databeskyttelseslov: Den er et indgreb i retten til privatliv og beskyttelse af personoplysninger

Den danske databeskyttelseslov, der skal træde i kraft til maj 2018, indeholder bl.a. forringelser hvad angår myndighedernes omgang med følsomme personoplysninger og beskyttelsen af særlig følsomme oplysninger.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

»Borgernes grundlæggende ret til privatliv og beskyttelse af personoplysninger vil blive yderligere svækket, når den danske databeskyttelseslov skal træde i kraft 25. maj 2018«.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Vil de nye regler om databeskyttelse styrke eller svække borgernes retsstilling, når de danske myndigheder som led i deres kontrol på det sociale område indsamler, opbevarer og deler en lang række personoplysninger.

Det er et spørgsmål, som er relevant i disse dage, hvor Folketinget behandler et supplerende lovforslag til den nye EU-forordning om beskyttelse af personoplysninger.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere