I den altid travle juletid er der én ting, som vi alle ser frem til at samles om: juletræet! Kulminationen på julen og manifestationen af julens løfte om hjerteligt samvær.
»Højt fra træet grønne top, stråler juleglansen«, og julen er vel næppe mere glansbilledlig, end når vi går rundt om det pyntede juletræ og forenes i de velkendte julesange. Men måske er den knap så grøn den top, og det er ved at gå op for flere og flere af de 1,5 millioner danskere, der køber et juletræ hvert år.
I Danmark dyrkes der juletræer på et areal på størrelse med Langeland. Her bruges der pesticider og herbicider (a la Roundup) for at bekæmpe skadedyr og ukrudt. Derudover bruges der kunstgødning og farvegødning for at give træerne den rigtige kulør.
Kun 1,5 procent af hele dette areal er økologisk dyrket, så de fleste toppe i de danske stuer er altså knap så grønne.
Økologiske træer er ellers stærkt efterspurgte og følger den generelle økotrend. Men mange steder er de svære at få fat på. Det er dels, fordi det tager så mange år at dyrke juletræer, at man på udbudssiden ikke helt kan følge med, men også fordi juletræssælgerne over en bred kam ikke følger med markedet, men i høj grad gør, som de altid har gjort.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind
Skriv kommentar