0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Peter Hummelgaard: Det må og skal være et socialdemokratisk projekt for det kommende århundrede at smede en stærkere samfundskontrakt

Socialdemokratiet har manglet den idépolitiske styrke til at forstå de seneste årtiers samfundsomvæltninger. Det forstår vi nu, mener beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard Thomsen (S), der vil have den økonomiske elite til lommerne og give kortuddannede ret til tidligere tilbagetrækning.

Philip Ytournel/POLITIKEN
Foto: Philip Ytournel/POLITIKEN
Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Fredag inden efterårsferien flottede beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard Thomsen sig, og i en fælles mail til sit ministerium inviterede han alle medarbejdere på øl.

Ministeren var i forrygende efterårshumør, og det skyldtes Djøf – det tidligere Danmarks Jurist- og Økonomforbund – og altså den fagforening, som mange af embedsmændene, der nu kunne se frem til en sval forfriskning, er medlemmer af.

Djøfs formand, Henning Thiesen, havde til netmediet A4 Arbejdsliv tilkendegivet sin og dermed akademikertoppens støtte til regeringens planer om at lade danskere med særlige behov for tidlig pension trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet før alle andre.

»Når vi taler om folk, der har været på arbejdsmarkedet, fra de var 17-18 år, så tror jeg, at vi alle rent instinktivt kan forstå, at der nok er for langt til en folkepensionsalder på 70 år eller derover. Så jeg har en betydelig forståelse for, at de grupper skal kunne trække sig tilbage før os andre«, lød Thiesens udmelding.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter