0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Frivillige i Mellemfolkeligt Samvirke: Suspender ghettolisten!

Coronakrisen har ramt mange almene boligområder hårdt. Det er på tide at give ghettolisten en pause, så udsatte mennesker ikke skal straffes ekstra hårdt for samfundets økonomiske kvaler.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jørn Villumsen/Politiken-Tegning
Arkivtegning: Jørn Villumsen/Politiken-Tegning

NY DEBAT - Ghetto

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Corona har ramt os alle – ingen tvivl om det. Men corona har ramt nogle hårdere end andre, ikke mindst dem, som i forvejen har meget at kæmpe med. Alle de mennesker, der bor i de såkaldte ghettoer. Derfor er der hårdt brug for at sætte særlovene for os, der bor i de udsatte boligområder, på pause.

I dag skal boligministeren svare på, om han midlertidigt vil suspendere den såkaldte ghettoliste på grund af coronakrisen. Som beboere i udsatte boligområder krydser vi fingre. Vores argumenter for en pause er mange.

I en tid, hvor man har kastet en masse penge ud i samfundet i form af diverse hjælpepakker, og hvor man giver dispensation til f.eks. arbejdsløses dagpengeperiode under nedlukningen af samfundet, vælger man at kaste yderligere problemer i hovedet på mennesker, der bor i almene boliger. Når regeringen senere på året offentliggør den såkaldte ghettoliste, vil der ifølge Danmarks Almene Boliger højst sandsynligt være nye og flere tilføjelser. Årsagen er, at et af kriterierne for, om et område ender på listen, er, at andelen af personer uden for arbejdsmarkedet er stor. Vi ved, at coronakrisen har kostet historisk mange arbejdspladser. Vi ved også, at ufaglærte har været særlig hårdt ramt, og netop den gruppe er overrepræsenteret i almene boligområder.

Nogle af de områder, der risikerer at ende på den såkaldt hårde ghettoliste, har i mange år arbejdet hårdt for at komme af listen. Inden coronakrisen var det netop lykkedes for dem, men nu står de altså til igen at komme på. Det betyder, at mennesker smides ud af deres hjem, fordi de skal sælges eller rives ned.

I sidste uge, 16. juni, udspurgte Pernille Skipper (EL) statsminister Mette Frederiksen om dette dilemma: Kan det være rimeligt, at en gruppe mennesker, der i forvejen har meget at kæmpe med, ikke som resten af samfundet får et pusterum fra coronakrisens konsekvenser? Kan det være rimeligt, at denne gruppe mennesker nu også skal risikere at blive smidt ud af deres hjem? Bør vi ikke alle oven på coronakrisen få en hjælpende hånd i et samfund, hvor vi bryster os af lighed, velfærd og lighed for loven?

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter