0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Unge i Tingbjerg skriver til ministeren: ’Ghetto’-listen får os til at føle os hadet og uønsket

Vi har desværre oplevet og indset, at der er nogle præmisser for vores liv, som ikke gælder for vores etniske danske venner og klassekammerater.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Charlotte de la Fuente
Foto: Charlotte de la Fuente
Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kære Kaare Dybvad

Vi har noget på hjerte, som vi har brug for at dele med dig. 1. december vil du som boligminister stå bag en ny ’ghetto’-liste. En liste, som udpeger en række boligområder i Danmark som problemer. Du har flere gange sagt, at du er imod brugen af ordet ’ghetto’. Det er vi selvfølgelig glade for, men helt ærligt: Du kan kalde listen lige præcis, hvad du vil. Listen vil fortsat eksistere – og den rammer os lige så hårdt.

At du bruger nye ord, fjerner ikke følelsen hos os. Følelsen af at blive betragtet som andenrangsborgere. Vi bor og lever i Tingbjerg, og vi elsker vores liv her. Men ’ghetto’-listen udpeger Tingbjerg som noget inficeret. Et problem. Men vi er ikke en virus i det danske samfund. Vi knokler med vores studier, vi arbejder og bidrager til det danske samfund – og vi føler et kæmpe ansvar for at bidrage til Danmark.

Vi er medborgere, men ’ghetto’-listen får os til at føle os hadet og uønsket i det land, som er vores hjem. Vi har desværre oplevet og indset, at der er nogle præmisser for vores liv, som ikke gælder for vores etniske danske venner og klassekammerater.

Vi ved, at Rikke får jobbet før Amina, selv om de er lige kvalificerede. Vi ved, at det er bedst ikke at skrive i vores jobansøgninger, at vi bor i Tingbjerg. Vi ved, at vi bliver kaldt aber og perkere på gaden. Men vi lever med det og accepterer, at vi bare skal kæmpe dobbelt så hårdt.

Vi gør virkelig vores bedste. Vi knokler i skolen og engagerer os samfundet i vores fritid – alligevel giver du os en finger lige i ansigtet, når du om et par uger offentliggør ’ghetto’-listen. Med listen siger du, at vi er et problem. Du, regeringen, Danmark og medierne fortæller os igen, at vi er andenrangsborgere i vores eget land.

Lad være med igen at fortælle os, at vi er et problem

I politikere elsker jo statistikker, men statistikkerne viser jo, at det går fremad med integrationen i Danmark. På stort set alle parametre. Vi ved godt, at der er problemer. Også i Tingbjerg. Men vi synes ikke, at jeres løsninger er de rigtige.

På Christiansborg taler I så ofte om, at vi skal styrke sammenhængskraften i Danmark, men ’ghetto’-listen gør det modsatte. Den bygger en mur mellem ’os’ og ’jer’. Den stempler os som problemer, der bor i et ’sort hul’. Men det er jer, der hele tiden graver hullet dybere, imens vi desperat forsøger at kravle op.

Er det ikke på tide, at vi ændrer på det? Vi gør, hvad vi kan i Tingbjerg Ungefællesskab for at skabe gode forandringer. Og vi gør, hvad vi kan i folkeskolen, gymnasiet og på universiteter. Vi er på vej, så tro på os. Lyt til os, og tal med os – i stedet for hele tiden at udskamme os.

Vi tror på dig, Kaare. Du har sagt ting om de såkaldte ’ghettoer’, der giver os håb. Fjern listen. Lad være med igen at fortælle os, at vi er et problem.

Med venlig hilsen, Tingbjerg Ungefællesskab

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Læs mere