0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nytårstilbud: Følg med i Politiken hele året for kun 2021,- Køb nu

Vi har masser af eksempler på, at Sundhedsplatformen er en forbedring

Der er ikke blevet lagt meget mærke til forbedringerne, Sundhedsplatformen har medført, fordi mange af dem har været effektiviseringer og støjreduktion.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling (arkiv)
Foto: Jens Dresling (arkiv)
Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

I Politiken 6. august skriver overlæge Per Boye Hansen (PBH) et debatindlæg om Sundhedsplatformen (SP). PBH fremfører en række kritikpunkter, herunder at der generelt ikke sker forbedringer i SP, og han påpeger en nyligt opstået fejl i SP angående medicindoser. Den kritik vil vi gerne svare på.

Fejlen, som for nyligt opstod i medicinfunktionen, er beklagelig. Vi må dog erkende, at fejl opstår og slipper igennem vores testprocedurer, når vi udvikler og opdaterer SP. SP gør det muligt hurtigt at identificere de patienter, der potentielt bliver påvirket af fejlen og sikre hurtig korrektion og opfølgning. Vi analyserer fejl og anvender læringen fremadrettet.

PBH skriver, at »der trods løfter om forbedringer er intet, som har gjort hverdagen bedre for os på hospitalerne«, og at »ingen lytter til os og forsøger at løse problemerne for os på hospitalerne«, og at opgraderingerne er »alene lidt kosmetik«. En sådan opfattelse peger på, at vi fra centralt hold har været for dårlige til at kommunikere og ikke har formået at formidle resultaterne af det store udviklingsarbejde, der pågår. Men det er ikke nok at udvikle SP – vi skal også udvikle måden, vi træner i brugen af SP. Det kræver øvelse og kontinuerlig læring for at få glæde af SP og de forskellige funktionaliteter, som kan lette arbejdsdagen for vores klinikere samt forbedre kvaliteten og effektiviteten af vores kernefunktioner.

Vi har derfor flyttet ansvaret for denne læring ud på de enkelte hospitaler, således at man lokalt får mulighed for at understøtte den enkelte bruger, præcis som vi gør med de fleste andre kliniske redskaber. Det er vores ledelsesansvar at sikre og tilpasse oplæringen af den enkelte medarbejder, så de får optimal gavn af SP.

Når dette er sagt, vil vi gerne give eksempler på forbedringer som følge af SP:

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce

Forsiden