0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.
Denne artikel er delt af Anne Majken Rud. Som Politiken-abonnent kan du ubegrænset dele artikler med dine venner og familie.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nytårstilbud: Følg med i Politiken hele året for kun 2021,- Køb nu

Magnus Heunicke og Poul Nyrup Rasmussen: Indsatsen mod børn og unges mistrivsel skal nytænkes

Antallet af børn og unge, som har det så dårligt, at de har været i kontakt med den regionale psykiatri, er fordoblet de seneste 10 år. Det er tid til at gøre noget ved problemet.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mette Dreyer/POLITIKEN
Arkivtegning: Mette Dreyer/POLITIKEN
Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

De fleste børn og unge vokser op i trygge rammer, men det er desværre langt fra alle. Cirka 20 procent af en ungdomsårgang melder, at de ikke trives, og antallet af børn og unge, som har det så dårligt, at de har været i kontakt med den regionale psykiatri, er fordoblet de seneste 10 år. Samtidig ser vi alt for mange patienter blive sendt for tidligt hjem, fordi den næste i køen er mere syg. Det kan og skal vi gøre bedre.

Bag ved tallene gemmer der sig ulykkelige historier. Unge mennesker, der måske lider af begyndende depression på grund af præstationsangst, manglende selvværd og tro på egne evner. De kan være ensomme, isolerede og trænge til kontakt og anerkendelse, og risikerer i værste fald at blive mere og mere syge. De er vores fremtid, og når de ikke trives, så er det et fælles samfundsproblem.

Børn og unges mistrivsel er temaet for PsykiatriNetværkets årlige psykiatritopmøde, som løber af stablen i dag under overskriften ’Har vi en fremtid!’. Her vil vi fra hvert vores ståsted – sammen med en række andre oplægsholdere og debattører – drøfte, hvordan vi kan knække kurven.

Hvordan vi kan give disse unge mennesker håb og en fremtid uden psykisk mistrivsel som følgesvend. Mødet vil blive livetransmitteret online, så alle interesserede kan deltage hjemme fra stuerne. Og 2.000 sårbare unge og voksne, frivillige, læger og andre fagpersoner, politisk ansvarlige fra regering, Folketing, Regioner og Kommuner har allerede tilmeldt sig til det største årlige virtuelle møde om psykiatriens og det forebyggende arbejdes fremtid.

Her drøfter vi mål og sætter retning for de kommende års arbejde. Og dernæst skal der handling til. Barren skal sættes højt, hvis vi for alvor skal gøre op med mange års politisk og økonomisk efterslæb, som kan mærkes blandt både patienter og medarbejdere på de psykiatriske afdelinger og i de kommunale behandlingstilbud.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Du er der næsten

Det eneste, du skal gøre, er at oprette en profil, og så kan du læse videre.

Opret profil

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce

F