0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foreningen af Kristne Friskoler: Nej til homofobi – ja til værdier i undervisningen

Vi tager – selvfølgelig – stærkt afstand fra enhver formulering, der måtte sidestille homoseksualitet med incest og vold.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Finn Frandsen
Arkivfoto: Finn Frandsen

»Vi må søge at videregive vores bedste viden, værdier, kultur og moralske pejlemærker til vores børn på en måde, hvor det bliver op til dem at tage imod disse ting, men sund dannelse er efter vores opfattelse slet ikke mulig i et postuleret værdifrit rum«, Thorkild Bjerregaard og Torben Mathiesen i dette debatindlæg.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

På baggrund af en række kritiske artikler beskylder Politikens leder 16.10. på voldsom vis kristne friskoler for homofobi og indoktrinering. Videre kaldes der let og frejdigt på en politisk fordømmelse, selvom STUK (Undervisningsministeriets tilsynsmyndighed med de frie skoler) netop har afsluttet gode tilsynsbesøg på tre kristne friskoler uden overhovedet at pege på homofobi eller indoktrinering.

Fra Foreningen af Kristne Friskoler vil vi gerne gentage, hvad vi har sagt, både i medier og i et brev direkte til undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S): Selvom vi ikke har henvist til de artikler på hjemmesiden AdamogEva.dk, som er blevet kritiseret i medierne, så understreger vi gerne endnu en gang: Vi tager – selvfølgelig – stærkt afstand fra enhver holdning eller formulering, der måtte sidestille homoseksualitet med incest og vold! Noget sådant strider mod vores værdigrundlag. Homoseksuelle er nøjagtig lige så velkomne – og mødes med nøjagtig lige så stor respekt – på vores skoler som heteroseksuelle. Uanset seksuel observans er alle mennesker skabt i Guds billede, og det siger vi højt og tydeligt.

Ifølge Den Store Danske betyder indoktrinering blandt andet at gøre brug af »f.eks. overtalelse, suggestion og gruppepres«. Hvor lederskribenten har den idé fra, at kristne friskoler skoler skulle excellere i indoktrinering, står hen i det uvisse, men vi udtrykker da også gerne den dybeste afstandtagen fra indoktrinering. Også dét strider mod vores værdigrundlag.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage