0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nytårstilbud: Følg med i Politiken hele året for kun 2021,- Køb nu

Analytiker: Suspender undervisning op til jul

Sørg for, at færre bliver smittet op til juleferien. Ellers kan det gå helt galt.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

I ugen efter den uge, hvor de fleste uddannelsesinstitutioner holdt efterårsferie, blev antal registrerede nysmittede fordoblet. Fra 2.754 i ugen før efterårsferien til 5.568 i ugen efter. Sammenfaldet kan være en tilfældighed, men det kan også skyldes, at mange besøgte personer, som de ellers sjældent er sammen med.

Uanset om sammenfaldet med efterårsferien var en tilfældighed, så udgør juleferien og især juleaften en særlig risiko: Der vil mange utvivlsomt undlade at følge anbefalinger som bl.a. at begrænse social kontakt til de samme få personer, undgå håndtryk m.m. samt at holde afstand – herunder holde to meters afstand, hvis der synges. I juleferien vil mange besøge familie – ofte andre steder i landet og inkluderende ældre familiemedlemmer og andre, der er i særlig risiko for at blive alvorligt syge eller dø, hvis de bliver smittet. Mange vil være mere risikovillige for at gennemføre deres juletraditioner sammen – det gælder både personer med større risiko for at smitte og personer, der er i større risiko for alvorlige konsekvenser, hvis de bliver smittet.

Ifølge en Megafon-måling (Politiken 23. november) vil 76 procent ikke lade corona påvirke antallet, de er sammen med juleaften. De seneste uger har aldersgrupperne 10-19 år og 20-29 år været dem med de højeste antal registrerede nysmittede (19 procent henholdsvis 18 procent ifølge SSI’s tal 28. november). For at begrænse smitten generelt og især for at begrænse smitten til personer i særlig risiko kan indføres følgende regel: Fra mandag 14. december til 24. december pålægges uddannelsesinstitutioner at afholde deres undervisning virtuelt ligesom i foråret (undtagelser som i foråret kan gælde). Så bliver der færre nysmittede i ugerne op til juleferien. Og hvad angår de børn og unge, der bliver smittet i ugen før den, der starter med 14. december, bliver der tid inden juleferien til at opdage de af dem, der får symptomer. Dermed bliver der færre, der uforvarende smitter andre i juleferien.

De fleste uddannelsesinstitutioner holder alligevel ferie fra lørdag 19. december, så for de fleste bliver det kun i én uge, undervisningen vil være virtuel. Jo før denne regel evt. besluttes og offentliggøres, jo bedre mulighed får uddannelsesinstitutionernes lærere til at planlægge forløb, hvor den virtuelle undervisning kan blive så meningsfuld som muligt.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts