0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Emma Sejersen
Arkivfoto: Emma Sejersen

Birgithe Kosovic: Vi lever i en frivillig apartheid

Danmark er i dag en stat med flere folk, der vælger at leve adskilt fra hinanden i en slags frivillig apartheid. Friktionen og den gensidige modvilje imellem grupperne vil vokse, uanset om man forsøger at tage et politisk opgør med os-og-dem, eller om man lader stå til.

FOR ABONNENTER

50 år senere er multikulturen blevet så omfattende, at den har forvandlet Danmark til en stat med flere folk, hvor enhver mellemstor by har en muslimsk diaspora. Samtidig er det blevet tydeligt, at folkeopdragelsen har slået fejl. Imod al forventning er selvsegregeringen tværtimod taget til, og selv om en del indvandrere træder lidt og meget ind i det danske, afslører polariseringen imellem den danske befolkning og den muslimske sig i stigende grad som et grundvilkår. Hvor vi tidligere fortrinsvis levede i adskilte boligområder og undlod at gifte os med hinanden, er den frivillige selvsegregering nu også slået igennem på ungdomsuddannelserne. De unge viser os, hvordan de vil forme fremtidens Danmark, og hvis de end ikke vil dele klasselokale, hvor lidt ønsker de så at have med hinanden at gøre? Selv om det ikke er rart at vide det, vil det spørgsmål blive besvaret.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu
 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

 • Sanne Vils Axelsen

  Masserne & Magten

  Henter…

  Tør regeringen stoppe sygeplejerske-strejken, er der faktisk folkemøde og er store S ved at blive lille s?

 • Finn Frandsen