Klummer

Dette er en klumme. Klummen er udtryk for skribentens holdning.


Kvinder, hvorfor har I så travlt?

Kan det virkelig passe, at et moderne kvindeliv betyder ti år i undtagelsestilstand? Og hvad får alle I andre tiden til at gå med – siden der er så lidt af den?

Klummer
FOR ABONNENTER

Nogle gange undrer jeg mig over, hvad I alle sammen har så travlt med. Det er mest jer kvinder, jeg snakker til her.

Jeg står selv midt i den voksne kvindes travleste tiår, 30’erne. Der, hvor der skal gøres allermest karriere, fødes og kvalitetstidsopdrages børn, kommes »tilbage i form«, koges simremad, tages på romantiske weekendture og bitchslappes chefer til lønforhandlinger.

Det er de store spørgsmål, der skal udredes og udleves her. Hvor mange børn skal vi have? Skal jeg være chef eller udleve mit krea-gen? Selvstændig eller lønseddel? Forstad eller centrum? Hot yoga eller crossfit? Nogens kone eller singlesjov igen?

Så vi har travlt, selvfølgelig har vi det. Men mit sociale liv er på tragisk vis forvandlet til en evig afsøgning af datoer for at se jævnaldrende kvinder.

Det er nu ikke, fordi jeg er sådan en patetisk, halvkedelig en, som ingen gider se. Faktisk bliver jeg hele tiden inviteret til dat og dat og kontaktet af folk, der vil drikke drinks, idéudvikle på et fælles projekt, kickstarte en ny kvindebevægelse eller noget andet fint og sjovt.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce