0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Det moderne menneske skammer sig alt for meget

Perfekthedssyge får os til at skamme os over alt. Kroppen, parforholdet, børnene, underskuddet i hverdagen, rodet i sindet og det ikke at kunne leve op til egne idealer, mener psykolog Krista Korsholm Bojesen.

FOR ABONNENTER

I øjeblikket bliver der talt meget om skam i forbindelse med den norske hit-ungdoms-serie ’Skam’. Men denne artikel skal hverken handle om Noora eller Isak, men om hvad vi som mennesker går og skammer os over.

Debatredaktionen har derfor sat en vaskeægte nørd stævne. Psykolog Krista Korsholm Bojesen har skrevet speciale om menneskers skam og mener, at vi allesammen skammer os helt unødvendigt meget og mere og mere.

Men hvad er skam egentlig?

»Skam er faktisk en ret overset følelse. Hvis man spørger mennesker, hvad skam er, genkender de fleste ordet, men de færreste ved, hvad det præcis er. Skam er, når der er forskel på dit ideal for dig selv og dit reelle selv. Hvem du vil være, og hvem du er. Den konflikt kan blive stor og tung og gøre et menneske bange for at blive afsløret. Der er meget angst i det at skamme sig«, siger Krista Korsholm Bojesen.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere
  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden