0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kommentar: Farvel, Noma, og tak for mærkværdig mad

Noma har sidste servering for gæster i dag. Til efteråret åbner restauranten op i en version 2.0. Lars Dahlager kigger tilbage.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Per Folkver
Foto: Per Folkver
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Den første ret, jeg fik på Noma, var en snegl, der var skjult i blomsteranretningen midt på bordet. »I kan også spise blomsterne«, sagde tjeneren. Det var i 2010, jeg var der til frokost med min gravide kæreste og havde ret lave forventninger. Nomas mad lød fortænkt og selvtilstrækkelig, som at kede sig til en videoinstallation lavet af tredjeårskunststuderende.

Den næste ret var levende rejer, serveret i et sylteglas fyldt med bedøvende isterningerne, så de ikke sprællede alt for meget. De kriblede i munden. Vi fik porre, hvor man skulle spise rødderne, vi fik radiser serveret i jordfyldt urtepotte, hvor jorden viste sig at være spiselig, vi skulle stege vores eget spejlæg på en støbejernspande.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere