Foto: Roald Als/Politiken-Tegning
Klummer

Dette er en klumme. Klummen er udtryk for skribentens holdning.


Analyse: Værsgo Løkke: Sådan gør du uddannelsespolitisk slingrekurs til en succes

Efter en famlende start med flere bump på vejen er der udsigt til sejre for regeringen i uddannelsespolitik. Hvis dens ministre ellers kan enes.

Klummer
FOR ABONNENTER

Indrømmet. Det er med lidt rystende fingre at knytte ordet succes til Lars Løkkes regering. Hidtil har den overvejende dom fra høj og lav lydt: store ord og små resultater. Og hvis regnestykket skal gøres op her og nu, er det da også langtfra imponerende, hvad der er opnået. Ses derimod frem mod næste valg, er der mulighed for, at trekløverregeringen kan gå fra at være Løkkes parlamentariske overlevelsesprojekt til at blive en regering, som står i spidsen for reelle forandringer på uddannelsesområdet – helt fra ble til ph.d. Det skyldes, at der er uddannelsespolitiske udspil på vej, som er mere praktiske end ideologiske. Derfor kan den heftige værdikamp, der har knyttet sig til de seneste store reformer på området, blive sat på pause. Hvis ellers regeringens ministre kan enes.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce