Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Søren Osgood(Arkiv)
Foto: Søren Osgood(Arkiv)

Mønsterbrydere. Flere og flere firmaer vælger at bryde traditionerne af hensyn til deres medarbejderes religiøse overbevisninger.

Michael Jarlner
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rend os i (nogle af) juletraditionerne

Ikea og Bestseller har droppet julefest og julegaver i mangfoldighedens navn.

Michael Jarlner
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Lad os - uden at gå i urimeligt mange detaljer - afsløre dette fra vor helt egen verden: Når Politikens ansatte i december holder sin årlige julefest - 'Andespillet' - foregår det uden synderlig religiøsitet.

Faktisk ville de fleste nok have svært ved at finde blot et enkelt lille spor af religion, ud over at festen naturligvis finder sted i forbindelse med julen og dermed - for nogle - kan have et religiøst skær.

LÆS OGSÅ

Men det præger altså ikke denne julefest, der jo så i øvrigt også lægger sig op ad den oldnordiske midvinterfest 'jól', hvorfor dens tidsmæssige placering også har en slags rod i dengang, dansk kultur og juletradition endnu ikke var helt så inspireret af begivenheder i Mellemøsten (såsom Jesu fødsel).

Dette nævnes kun som et apropos til en artikel i gårsdagens udgave af Kristeligt Dagblad, der kunne fortælle, at store firmaer som Ikea og Bestseller har droppet deres julefester for ikke at støde nogen.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden