Kuren. Der blev uddelt 14 priser og fremført en håndfuld foredrag under løbeklubben AC Pains nytårskur lørdag aften. Vi havde en projektor.
Foto: Steffen Hamann

Kuren. Der blev uddelt 14 priser og fremført en håndfuld foredrag under løbeklubben AC Pains nytårskur lørdag aften. Vi havde en projektor.

Jeg løber

Jeg løber: Dette er en hyldest til Jørgen Leth

JEG LØBER er en blog på Politiken. Skrevet af journalist og løber Anders Legarth Schmidt. Denne tekst er en forelæsning fra løbeklubben AC Pains nytårskur i Valby, lørdag 23. januar 2016.

Jeg løber
FOR ABONNENTER

Jeg skiller mig af med al overflødig vægt inden løbet. På hotellet. Det er vigtigt. Jeg affører mig alt, som er ekstra. Jeg gør det flere gange. Jeg er et missil, der skal flyve gennem Tysklands Mainhattan. Det kalder de byen. Mainhattan. Frankfurt. Bankernes by. Pengenes by. De store finanser. Det store tyveri. Den store nedtur. Ikke i dag.

Jeg jogger rundt. Starten går snart. Jeg har en langærmet hvid T-shirt på. Ud over min løbetrøje. Som også er hvid. Jeg affører mig den. Jeg kan lide det ord. At afføre sig noget. Jeg kravler over et gærde. Nej. Forkert udtryk. Jeg skræver over gærdet. Med lange ben. Fyldt med tempo. Jeg er klar til tempo. Jeg er klar til løbet. Jeg møder Eneren ved startstregen. Vi står tæt bag de forreste. De lave tynde afrikanere. Og Tyskeren. Jeg ser ham. Han er et hurtigt menneske. Altid i bevægelse.

Eneren kigger på mine sko. De er hvide. Han siger: »Hvide sko. Det forpligter«. Og klapper mig på skulderen. Jeg kigger på mine sko. De er hvide. De er nye. Jeg har valgt skoen. Gjort den til min egen. Jeg har købt den. Betalt for den.

Jeg løber i forreste del af feltet. Det er slangens hoved. Jeg er en del af slangen. Jeg stikker. Kanter mig uroligt og nervøst frem i starten, hvor flere løbere er tæt på at vælte. Styrtet. Der kan give skrammer, men samtidig sikrer en evig plads i historiebøgerne. Jeg vil ikke i bogen nu. Ved 10 kilometer kigger jeg på uret.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce