Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
NATACHA PISARENKO/AP
Foto: NATACHA PISARENKO/AP

Lidenskab. I tangoen bliver kvinden i netstrømper og stram silkekjole med slids og manden i sort jakkesæt og bredskygget hat i tæt omfavnelse blot et ydre og lidt patetisk symbol på lidenskaben. (Arkiv)

Kroniken
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er en Kronik. Kroniken er udtryk for skribentens holdning. Du kan indsende Kronik-forslag her.


Tango, tabermænd og tøsedrømme

Hvorfor strømmer mænd og kvinder til tango-dansestederne? Måske for at genopdage lidenskaben.

Kroniken
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Helt uanfægtet af den aktuelle ligestillingsdebat og elitefeministernes opråb om kønskvotering og flere kvinder på lederposter lever den populære argentinske tango videre som en anden anakronisme.

Folk strømmer til de mange milongas eller tangodansesteder, der skyder op som paddehatte rundt omkring i de danske byer.

Det hedder sig jo, at tango er en rigtig machodans, hvor mændene er rigtige mænd og kvinderne rigtige kvinder, og det harmonerer dårligt med de feministiske idealer og kampen om flere kvindelige direktørposter. Noget tyder da også på, at 70’ernes rødstrømpeaktioner og udbasunering om fri sex tilsyneladende ikke var den ideelle løsning hverken på kvindernes problemer eller kærlighedslivets kvababbelser.

Damebladene og Ekstra Bladet publicerer den ene artikelserie efter den anden med tips om, hvordan man kan få et mere spændende sexliv, og aldrig har par- og sexterapeuter haft bedre dage end her i det ny årtusind.

Men nogen lidenskab endsige større samspil mellem kønnene har de ikke formået at fremtrylle.

For en alt for rigid ligestilling i parforholdet og for megen teknisk knowhow i sexlivet tenderer nok snarere til at aferotisere hele samlivet og hermed skille parterne ad frem for at forene dem.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden