0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Utroskab, nærvær, fantasier, drømme

Alt er muligt i det intime og nære parforhold, også en mere udfoldet seksualitet – bevar nysgerrigheden!

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
LEHMANN MARTIN
Foto: LEHMANN MARTIN

SEX. Den seksuelle kassetænkning, der firkantet hævder, at mænd vil have sex, og kvinder vil have ømhed, er noget sludder. Arkiv

Kroniken
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kroniken
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Medierne har i sommer flittigt citeret en amerikansk undersøgelse, der viser, at mænd oftere er deres koner utro, hvis hun tjener mere end ham, og at gifte kvinder uden selvstændig indtægt er mindst tilbøjelige til at begå utroskab.

I de citerede artikler kobles utroskab med indtægt og status, mens den helt indlysende årsag bliver overset: at utroskab først og fremmest er en reaktion på manglende nærvær og intensitet i forholdet.

Trods det for parforholdet så alvorlige faktum, at 40 procent af alle voksne danskere har været deres partner utro, er det ikke utroskab, men nærvær, som er i centrum for denne Kronik. Kroniken tilegner vi de mange mænd og kvinder, som lever i forhold med en seksuel ubalance.

Vi skriver ud fra en grundlæggende antagelse om, at næsten alle voksne har en seksuel lyst, der retter sig mod en partner, og er lodret uenige i de tilbagevendende fremsatte påstande om, at kvinders lyst til sex i virkeligheden er meget lille. Både mænd og kvinder har appetit på seksualitet og nærvær, men både tidens gang og livsvilkår kan skabe en seksuel ubalance. Ligesom der kan være en forskel i seksualitetens styrke fra person til person.

Den seksuelle kassetænkning, der firkantet hævder, at mænd vil have sex, og kvinder vil have ømhed, er noget sludder. Modsætningen ophæves, hvis vi i stedet for at koble seksualitet og ømhed på henholdsvis mænd og kvinder taler om begge parters længsel efter nærvær.

Vores erfaringer kommer fra mere end 20 års samliv og fra en længere periode med intensiv afsøgning af det erotiske univers. Vores søgen har ført os til en række frisindede mødesteder: chatfora, blogs, swingerklubber og til steder, der samler folk med særlige interesser.

Vi skriver derfor under pseudonym. Først og fremmest for at beskytte vores børn mod dumme bemærkninger, men også for at vores arbejdsliv kan forblive professionelt.

Både i de fora, der har seksualiteten som samlingspunkt, og i vores omgangskreds kender vi mennesker, der står foran eller bag et forholds opløsning. Ofte er det en udløsende faktor, at den ene part har haft et seksuelt forhold til en anden.

Det er nærliggende at bebrejde den, som har haft en affære, men spørgsmålet om, hvorfor den utro part søgte sex uden for parforholdet, er nok så relevant. Det er vores påstand, at uforløst sex ligger bag mange brudte eller nødlidende parforhold.

Vi påstår også, at hvis man ikke kommer sin elskede i møde på hans eller hendes inderste behov, så er seksualiteten så stærk en kraft, at partneren før eller siden vil søge denne intensitet opfyldt hos en anden.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement