SELVMORD. I en ny udnersøgelse svarer hver 10. unge, som har forsøgt at begå selvmord, at de har taget en overdosis medicin. Modelfoto: Finn Frandsen

SELVMORD. I en ny udnersøgelse svarer hver 10. unge, som har forsøgt at begå selvmord, at de har taget en overdosis medicin. Modelfoto: Finn Frandsen

Kroniken

Dette er en Kronik. Kroniken er udtryk for skribentens holdning. Du kan indsende Kronik-forslag her.


Alle voksne skal bidrage til unges livsmod

Nye tal viser, at stadig flere unge går med mørke tanker om selvskade og selvmord. Noget tyder på, at der ikke bliver lyttet nok til dem. Det er en opgave og et ansvar, alle voksne må hjælpe med at løfte.

Kroniken
FOR ABONNENTER

Vi ved det godt, og vi har vidst det i mange år. Vi kan ikke påstå, at det kommer bag på os, at en del unge i Danmark er sårbare, skader sig selv eller begår selvmord. Det er blevet sagt højt igen og igen i radio, på tv og på de sociale medier. Hver gang der er kommet en ny rapport, har vi undret os over, at unge i Danmark ikke kan finde livshåbet og livsmodet. Vi voksne har jo indrettet samfundet så godt. I de seneste 15 år har vi givet børnene alle muligheder for at kommunikere med hvem som helst når som helst. Vi vil alle det bedste for vores børn.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce