Tegning: : Per Marquard Otzen
Kroniken

Kroniken: Vejen til ny styring i den offentlige sektor

Styringen af den offentlige sektor skal laves om. Vi foreslår at behandle alle de store velfærdsområder et ad gangen de næste tre år.

Kroniken
FOR ABONNENTER

Der er et dokumenteret behov for, at styringen i den offentlige sektor skal reformeres, hvis innovation og god ledelse skal styrkes i den offentlige sektor. Og vi kan glædes over bred politisk opbakning til at tage fat.

Den nye V-LA-K-regering har gjort Sophie Løhde til minister for offentlig innovation. Hun skal nedsætte en ledelseskommission og ved årsskiftet 2017-18 præsentere et program for fornyelse af den offentlige sektor. Socialdemokraterne lancerede på deres kongres i september ideen om en ’fingrene væk-reform’.

Flere andre partier, offentlige topchefer og forvaltnings- og ledelsesforskere har ytret sig i samme retning.

Endelig har vi fået gang i den helt nødvendige debat om, hvordan vi kan ændre ledelse og styring i den offentlige sektor, så den for alvor bidrager til den velfærd og service, som borgere og virksomheder har brug for, hvis de og samfundet skal trives og udvikle sig.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce