Den danske kødproduktion skader klimaet og miljøet. Det er på tide at gøre op med den og satse på et meget mere bæredygtigt landbrug.
Foto: Joachim Adrian.

Den danske kødproduktion skader klimaet og miljøet. Det er på tide at gøre op med den og satse på et meget mere bæredygtigt landbrug.

Kroniken

Chef for Greenpeace i Danmark: Den danske kødindustri skal på slankekur

Når danskerne har tygget sig gennem julens orgier, må vi – og især fødevareministeren – tage fat på at slanke og omstille landbruget til en ny virkelighed – og i retning af mindre kød.

Kroniken
FOR ABONNENTER

Der er en 1,9 millioner tons tung elefant i rummet, når regeringen nu skal tage stilling til, hvordan man vil imødekomme et krav fra EU om at mindske klimabelastningen fra blandt andet landbruget markant.

Frem for at følge tidsånden og lade de simple, men meget foruroligende fakta vise vejen lægger regeringen op til stort set at frede landbruget.

I stedet skal fikse kreditter hjælpe til at slippe billigst muligt, når man skal mindske klimabelastningen fra de såkaldte ikke-kvotebelagte sektorer – herunder landbrug og transport – med 39 procent i 2030 i forhold til 2005.

Tallene fortæller ellers en uafviselig historie om et landbrug, der skal forandres fundamentalt, hvis Danmark skal yde vores bidrag til at bremse klimaforandringerne.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce