Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Norge skiller stat og kirke - Danmark, følg nu med!

Læserbreve
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tillykke Norge!

En meget glædelig nyhed: Norge afskaffer statskirken med bredt politisk flertal. Sådan bare. Hvor svært kan det være at indse at man ikke skal have en religion med særrettigheder? En religion der har speciel ret til offentlige begravelsespladser. En religion der har unaturligt meget plads i folkeskolen, ned til de yngste klasser så det reelt bliver forkyndende. En religion der har adgang til konfirmationsforberedelse i skoletiden. En religion der står for civilregistreringsopgaver, som burde være statens anliggende. En religion, som det statslige TV (DR) pålægges af give TV-tid til forkyndelse (DR Kirken). En religion, der får statslig hjælp til medlemsindbetaling og samtidig får yderligere massiv statsstøtte selv ikke-medlemmer betaler til (som bl.a. går til præstelønninger og de selv må administrere i vid udstrækning - hvis det kun gik til renovering af bevaringsværdige kirker og det var staten der bestemte hvilke kirker der skulle renoveres, så havde det været okay).

Tillykke Norge. I kan nu ikke længere bruges som eksempel på at det er okay at blande religion og politik - sådan som mange islamiske lande bruger det. Misvisende ja, men stadig effektivt og med en gran af sandhed.

Danmark, vores nordiske broderfolk i Sverige og Norge har forstået at stat og kirke ikke hører sammen. Hvornår indser vi det også?

http://www.tv2.no/nyheter/innenriks/politikk/norge-avskaffer-statskirken-3781823.html

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden