Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Betaler Lars Løkke tilbage for at kunne leje sin lejlighed i Nyhavn?

Læserbreve
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Som bekendt har Lars Løkke jo valgt at flytte til København.

Han har jo lejet en dejlig stor lejlighed i Nyhavn. Mærkeligt nok i de konservatives tidligere hovedkvarter.

Imidlertid havde de konservative ikke råd til at beholde ejendommen, hvorfor den forholdsvis hurtigt blev solgt - endda under finanskrisen.

Men alligevel var det store ejendomsselskab Jeudan i stand til at købe ejendommen for kr. 41.000.000.

Og det er jo ikke i en hvilken som helst ejendom som Lars Løkke nu har fået tildelt en af de store efterspurgte lejligheder. Nej formanden for Jeudan har skam også sikret sig at et familiemedlem har fået adresse i samme ejendom.

Men naturligvis bestemmer Jeudan jo selv hvem de vil tildele deres lejligheder.

Men man kan jo undre sig over, at efter at Løkke har fået tildelt denne lejlighed, så har han - som jo ellers ikke er ude at meddele ret meget af politisk karakter - nu været ude med to markante udtalelser.

I forbindelse med sin fars begravelse benytte Lars Løkke jo anledningen til at gøre opmærksom på at stramningerne af rygereglerne var gået for vidt. Godt nok fik vi ikke fremlagt et konkret udspil til hvordan rygereglerne skal ændres, men markeringen blev jo bemærket om at nu var tiden inde til at Venstre ville tilbagerulle nogen af sine egne regler hvis de får magt som de har agt.

Og i disse dage under finanslovsforhandlinger oplever vi at Lars Løkke og Venstre er sure over at tilskuddet til høreapperater skal beskæres. Partiet som jo ellers går ind for at det ene velfærdsgode efter det andet skal beskæres for at skaffe finansiering af nedsat skat for hvad som helst vil ikke være med til at nedsætte lige netop tilskuddet til høreapparater.

Kan dette have en sammenhæng med at to af hovedaktionærerne i Jeudan tilfældigvis er Chr. Augustinus Fabrikker A/S (13,8 % af aktierne) og William Demant Invest A/S (41,3 % af aktierne)?

For dem som ikke kender de to firmaer kan det jo oplyses, at Chr. Augustinus Fabrikker ejer Skandinavisk Holding som ejer Skandinavisk Tobakskompagni, medens Willian Demant Invest er storproducent af høreapparater.

Naturligvis kunne det bare være et tilfælde at Lars Løkke lige netop har fundet anledning til i en periode, hvor han ellers ikke vil udtale sig om noget politisk emne lige netop har valgt at sige noget i forhold til noget som hans udlejer sikkert opfatter som værende vigtigt for dem.

Men for at undgå at mistanken om at Lars Løkke er blevet købt til at skifte holdning, så kunne han jo fremlægge sin lejekontrakt, så det tydeligt fremgår på hvilke vilkår han har fået tildelt denne lukrative lejlighed midt i København. Men det sker jo nok ikke.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden