Betaler Lars Løkke tilbage for at kunne leje sin lejlighed i Nyhavn?

Læserbreve

Som bekendt har Lars Løkke jo valgt at flytte til København.

Han har jo lejet en dejlig stor lejlighed i Nyhavn. Mærkeligt nok i de konservatives tidligere hovedkvarter.

Imidlertid havde de konservative ikke råd til at beholde ejendommen, hvorfor den forholdsvis hurtigt blev solgt - endda under finanskrisen.

Men alligevel var det store ejendomsselskab Jeudan i stand til at købe ejendommen for kr. 41.000.000.

Og det er jo ikke i en hvilken som helst ejendom som Lars Løkke nu har fået tildelt en af de store efterspurgte lejligheder. Nej formanden for Jeudan har skam også sikret sig at et familiemedlem har fået adresse i samme ejendom.

Men naturligvis bestemmer Jeudan jo selv hvem de vil tildele deres lejligheder.

Men man kan jo undre sig over, at efter at Løkke har fået tildelt denne lejlighed, så har han - som jo ellers ikke er ude at meddele ret meget af politisk karakter - nu været ude med to markante udtalelser.

I forbindelse med sin fars begravelse benytte Lars Løkke jo anledningen til at gøre opmærksom på at stramningerne af rygereglerne var gået for vidt. Godt nok fik vi ikke fremlagt et konkret udspil til hvordan rygereglerne skal ændres, men markeringen blev jo bemærket om at nu var tiden inde til at Venstre ville tilbagerulle nogen af sine egne regler hvis de får magt som de har agt.

Og i disse dage under finanslovsforhandlinger oplever vi at Lars Løkke og Venstre er sure over at tilskuddet til høreapperater skal beskæres. Partiet som jo ellers går ind for at det ene velfærdsgode efter det andet skal beskæres for at skaffe finansiering af nedsat skat for hvad som helst vil ikke være med til at nedsætte lige netop tilskuddet til høreapparater.

Kan dette have en sammenhæng med at to af hovedaktionærerne i Jeudan tilfældigvis er Chr. Augustinus Fabrikker A/S (13,8 % af aktierne) og William Demant Invest A/S (41,3 % af aktierne)?

For dem som ikke kender de to firmaer kan det jo oplyses, at Chr. Augustinus Fabrikker ejer Skandinavisk Holding som ejer Skandinavisk Tobakskompagni, medens Willian Demant Invest er storproducent af høreapparater.

Naturligvis kunne det bare være et tilfælde at Lars Løkke lige netop har fundet anledning til i en periode, hvor han ellers ikke vil udtale sig om noget politisk emne lige netop har valgt at sige noget i forhold til noget som hans udlejer sikkert opfatter som værende vigtigt for dem.

Men for at undgå at mistanken om at Lars Løkke er blevet købt til at skifte holdning, så kunne han jo fremlægge sin lejekontrakt, så det tydeligt fremgår på hvilke vilkår han har fået tildelt denne lukrative lejlighed midt i København. Men det sker jo nok ikke.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce