Demokrati. Så længe Hizb-ut-Tahrir ikke forbydes som en organisation, der virker ved vold, må vi lære at leve med, at partiet kan bruge offentlige bygninger til møder.
Foto: THOMAS BORBERG (arkivfoto)

Demokrati. Så længe Hizb-ut-Tahrir ikke forbydes som en organisation, der virker ved vold, må vi lære at leve med, at partiet kan bruge offentlige bygninger til møder.

Leder

Hizb-ut-Tahrir-møde viser truslen fra totalitarismen

Det er afgørende, at bevægelser som Hizb-ut-Tahrir konfronteres i en fri og åben debat.

Leder
FOR ABONNENTER

Der er kun én god ting at sige om det møde, som det formørkede islamistiske parti Hizb-ut-Tahrir i dag holder i oplysningens højborg, Det Kongelige Bibliotek:

Som samfund bliver vi nu tvunget til at forholde os aktivt til en ultrakonservativ, frihedsfornægtende og fanatisk bevægelse, der udfordrer vores moderne værdier.

Ved at vanviddet tvinges frem i lyset, bringes vi i det mindste til at tænke over, hvad Hizb-ut-Tahrir er for et antidemokratisk og antisemitisk fænomen – og hvad vi i fællesskab kan gøre for at bekæmpe partiets reaktionære angreb på oplysningstidens frihedsidealer.

Selv om Hizb-ut-Tahrir heldigvis ikke nyder større opbakning, kan partiet sidestilles med tidligere tiders fascistiske strømninger på højre- og venstrefløjen.

Derfor er det afgørende, at vi frit og kompromisløst tør konfrontere Hizb-ut-Tahrir i åben debat – med ærlige ord og hård kritik.

Som et åbent samfund, der bygger på forsamlings- og ytringsfrihed, må vi acceptere, at der i vores midte findes totalitære modstrømninger, hvis sekteriske disciple også skal have lov til både at forsamle sig og ytre sig frit.

ltm

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce