Speech Matters. Den græske  billedkunstner Stelios Faitakis deltager med vægmaleriet 'Imposition Symphony' i Den Danske Pavillons udstilling om  ytringsfrihed ved Venedig Biennalen.
Foto: Den Danske Pavillon

Speech Matters. Den græske billedkunstner Stelios Faitakis deltager med vægmaleriet 'Imposition Symphony' i Den Danske Pavillons udstilling om ytringsfrihed ved Venedig Biennalen.

Leder

Dette er en leder. Lederen er udtryk for Politikens holdning og skrives på skift af medlemmerne af avisens lederkollegium.


Biennale rejser vigtig debat om det nationale

Opbygning af kunstbiennalens pavilloner bidrager til at besvare, hvad der er nationalt.

Leder
FOR ABONNENTER

Det er imponerende, så hurtigt kunstpolitiske debatter i Danmark altid reduceres til et spørgsmål om penge. Som nu striden om dette års danske bidrag til kunstbiennalen i Venedig. I den danske pavillon udstiller 18 kunstnere, hvoraf kun de 2 er danske.

Dansk Folkeparti nåede slet ikke at sige noget, før Venstres kulturordfører som talt ud af Pia Kjærsgaards mund udtrykte forargelse over, at danske skatteyderes penge blev brugt på udenlandske kunstnere. Så kunne alle være med, for penge ved man jo, hvad er, mens det straks kniber mere med kunsten.

Inden debatten løb helt af sporet, fik kulturminister Per Stig Møller (K) heldigvis rejst det mere principielle spørgsmål om, hvad der er formålet med en biennale, hvor landene er repræsenteret med nationale pavilloner, hvis ikke det er at udstille værker af nationale kunstnere.

abb

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang i 3 måneder for 299 kr

Eller prøv én måned for 1 kr.

Se tilbud

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce