Internetkultur. Det er umuligt at regulere internettet uden at komme til at skabe kinesiske tilstande.
Foto: LEFTERIS PITARAKIS/AP

Internetkultur. Det er umuligt at regulere internettet uden at komme til at skabe kinesiske tilstande.

Leder

Regulering af internettet kan ikke kvæle hadet

Mere debat og mere demokrati er modsvaret til terroren i Norge.

Leder
FOR ABONNENTER

Wiens porte. Navnet på den største og mest indflydelsesrige af de antimuslimske blogs i Europa siger alt om selvopfattelsen.

Hærgende muslimer står ved indgangen til Vesteuropa ligesom i 1683, hvor ottomanerne belejrede Wien i to måneder, men til sidst blev slået tilbage af en broget europæisk hærskare.

Nu står fjenden ikke alene på tærsklen til Europa, men har gennem indvandring placeret sig i hjertet af vores samfund, og europæerne må igen rejse sig til kamp.

Denne afsindige virkelighedsopfattelse er også på fremmarch i Danmark, hvor hadets retorik bobler som svovldampe fra en stadig større sump af højreekstreme internetblogs.

Tidligere kunne man måske affærdige fænomenet som latterlige sammensværgelsesteorier brygget sammen af ynkværdige, uskadelige unge mænd i kælderværelset hos mor. Den går ikke længere.

Den norske terrorist var engageret bidragyder til broderlandets filialer af dette paneuropæiske netværk. Truslen er pludselig til at tage at føle på.

Frustrationen er derfor til at forstå, når Henrik Sass Larsen (S) nu foreslår at se på regulering af de hadefulde blogs og kræver øgede muligheder for at klage over ytringer på nettet.

km

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce